30 de arădeni au luat parte la proiectul Phoenix și au învățat cum să strângă fonduri

30 de arădeni au luat parte la proiectul Phoenix și au învățat cum să strângă fonduri
Asociația Centrul de Excelență Arad a derulat, în perioada 5-9 septembrie, un proiect prin care 30 de tineri din Arad au fost formați pentru strângerea de fonduri, online și offline, destinate activităților de tineret.
Participanții au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și au luat parte la diferite acțiuni pentru a se forma în acest sens: ateliere de formare, sesiuni de informare și laboratoare pentru schimburi de experiență, în aria tematică a strângerii de fonduri.
„Nu de puține ori organizațiile active în domeniul tineretului întâmpină dificultăți majore în ceea ce privește strângerea de resurse materiale și financiare pentru susținerea proiectelor. Un ONG care depinde de un singur finanțator poate fi mai vulnerabil în comparație cu o organizație care reușește să își asigure capitalul financiar și material din mai multe surse (publice și private). Am constatat însă că deși multe din organizațiile arădene active în domeniul tineretului întâmpină dificultăți în strângerea de fonduri și tocmai de aceea am dsfășurat acest proiect”, spune Glad Varga, președintele Asociației Centrul de Excelență Arad.
Dintre cei 30 de participanți, opt tineri aparțin categoriei persoanelor fără loc de muncă, fără activități economice independente și neînrolate în programe de formare.
Pe lângă aceștia, la evenimentul de formare ce face obiectul prezentului proiect au mai lua parte trei persoane din echipa de coordonare. Perioada în care acest proiect s-a desfășurat a fost 5-9 septembrie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.