40 de arădeni, confirmați cu gripă la Spitalul Județean Arad. Șase pacienți au decedat

40 de arădeni, confirmați cu gripă la Spitalul Județean Arad. Șase pacienți au decedat

Câteva zeci de persoane au fost diagnosticate cu gripă la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, șase dintre acestea decedând.

De la sfârșitul lunii noiembrie și până în prezent, în urma testărilor rapide efectuate în secțiile spitalului, pentru depistarea virusului gripal, au fost trimise, 53 de probe la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea infecției cu acest virus.

„În urma analizelor efectuate la institut, 40 de pacienți au fost confirmați cu virusul gripal de tip A H1, jumătate dintre ei fiind copii, cu vârsta între 1 și 10 ani. Dintre pacienții infectați cu acest virus doar doi sunt vaccinați o fetiță de șapte ani din municipiu și un băiat de cinci ani din Sântana. Din nefericire, de la debutul infecțiilor gripale, au fost înregistrate șase decese, patru dintre ele la pacienți cu vârsta de 52, 61, 67 și 68 de ani, iar două în cazul mămicii și a fătului care au decedat, la începutul lunii decembrie, la maternitate. Medicii de specialitate recomandă prezentarea la medicul de familie de la primele simptome – febră sau stare febrilă, dureri în gât, tuse seacă, dureri de cap, corporale sau musculare, oboseală, vărsături, diaree – pentru stabilirea unui tratament adecvat și imediat”, precizează purtătorul de cuvânt al SCJU Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.