Povestea EMOȚIONANTĂ a refugiatului care VINDEA PIXURI pentru a-și putea hrăni copiii. Ce a făcut cu BANII primiți DIN DONAȚII este INCREDIBIL! (VIDEO)

Povestea lui Abdul Halim al-Attar, refugiatul sirian fotografiat vânzând pixuri pe străzile din Beirut, pentru a-şi putea hrăni copiii, a făcut înconjurul lumii, după ce activistul norvegian Gissur Simonarson i-a făcut publică povestea pe contul său de Twitter, în luna august.

„Este o imagine emoţionantă. Îi vezi expresia feţei şi modul în care ţine pixurile, ca şi cum sunt tot ce are pe lume”, scria în descrierea fotografiei făcută în vară Simonarson.

Campaniile de strângere de fonduri de pe internet au fost de mare succes. Impresionați de drama sirianului, oameni din întreaga lume au donat bani pentru acesta. S-au strâns în total 191.000 de dolari, care au ajuns în mâinile bărbatului.

După închiderea campaniei online, Abdul Halim al-Attar a promis că va folosi fiecare bănuț pentru a-şi ajuta semenii şi s-a ţinut de cuvânt: și-a deschis mai multe afaceri unde are ca angajaţi compatrioţi care fug din calea războiului. Acum are o brutărie, o şaormerie şi un restaurant şi a angajat 16 solicitanţi de azil sirieni.

Bărbatul de 33 de ani, care îşi creşte singur copiii, s-a mutat într-un apartament cu două camere şi face în continuare tot ce poate pentru a le oferi acestora o viaţă mai bună.

Abdul Halim al-Attar a mărturisit, într-un interviu pentru Associated Press, că banii din donaţii i-au dat posibilitatea să îşi ajute prietenii şi rudele care încă se află în Siria: „Nu numai că viaţa mea s-a schimbat, dar şi viaţa copiilor mei va fi alta. La fel şi viaţa oamenilor din Siria pe care am putut să îi ajut”.

Potrivit The Independent, ca să poată intra în posesia banilor donaţi a fost pentru el o adevărată luptă, pentru moment putând să obţină doar 40% din suma strânsă pe internet. Serviciile PayPal nu operează în Liban, iar banii i-au fost transferaţi numerar de un militant în Dubai. Astfel, numai taxele de procesare bancară au fost de aproximativ 20.000 de dolari.

„Am investit banii, altfel se pierd… când Dumnezeu vrea să îţi dea ceva, vei primi”, a spus Abdul Halim al-Attar.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.