Legea care IMPUNE numărul maxim de câini la stână ÎI SCOATE DIN MINȚI pe ciobani. Ce declară ministrul Agriculturii!

Legea care IMPUNE numărul maxim de câini la stână ÎI SCOATE DIN MINȚI pe ciobani. Ce declară ministrul Agriculturii!

Ciobanii din România sunt extrem de nemulțumiți și, totodată, bulversați după ce parlamentarii au decis ca numărul câinilor de la o stână să fie stabilit prin lege.

Astfel, potrivit Legii nr. 149/2015 privind modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 „nu este permisă însoţirea turmelor şi cirezilor de către câini însoţitori al căror număr este mai mare de trei în zona de munte, de doi în zona de deal şi de unu la câmpie; în acest număr se includ şi câinii care asigură paza stânei”.

Potrivit actului normativ, ciobanii care încalcă legea riscă amendă de până la 1.500 de lei.

Aceştia sunt foarte nemulţumiţi de noua lege şi spun că nu vor putea păzi sute de oi cu doar trei câini.

Ciobanii se întreabă și ce pot face cu câinii pe care îi au deja şi care le păzesc turma. Dacă îi lasă liberi, există riscul ca aceștia să atace locuitorii.

La fel de surprins ca ciobanii s-a arătat şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

„Am fost şi eu şocat de anumite prevederi care practic afectează activitatea, creşterea ovinelor în România. Sper să reluăm discuţia pe legea respectivă!”, a declarat Achim Irimescu.

 

  1. Tara arde si baba se piaptana!!! Sunt ridicoli! Totul functioneaza perfect in tara asta doar ciobanii au prea multi caini?!?! Da’ oare de ce au prea multi bani unii n-ar fi mai interesant de stiut?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.