PERICOLUL DIN AER: Trei zile de ALERTĂ ROȘIE de poluare! Oamenii sfătuiți SĂ NU IASĂ DIN CASE!

PERICOLUL DIN AER: Trei zile de ALERTĂ ROȘIE de poluare! Oamenii sfătuiți SĂ NU IASĂ DIN CASE!

Nivelul de poluare extrem de ridicat din aer a determinat autoritățile să decreteze, pentru prima dată în istorie, trei zile de „alertă roșie” de poluare, începând de marți.

Alerta roşie înseamnă că toate activităţile programate în aer liber la Beijing sunt anulate, şcolile primesc recomandarea de a suspenda cursurile, firmele recurg la orar de muncă flexibil, 30% dintre maşini vor fi trase pe dreapta, iar maşinile de mare tonaj nu pot circula.

Nivelul de poluare este atât de ridicat la Beijing, încât autoritățile chineze au sfătuit cetăţenii să rămână în case şi să limiteze timpul petrecut afară.

Cu toate acestea, dat fiind faptul că aerul era călduț, marți dimineață, la Beiing și nu bătea vântul, sute de persoane au ignorat interdicția de a ieși pe străzi și s-au adunat în Piaţa Tienanmen pentru a urmări ceremonia de ridicare a steagului.

Ministrul chinez al Mediului, Chen Jining, a convocat o întâlnire specială luni seară pentru a supraveghea Beijingul şi oraşele învecinate. Numărul echipelor speciale însărcinate cu inspecţia de mediu a crescut la 12.

Sursa: abc.net.au

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.