Au stat ÎNGROPATE ÎN PĂMÂNT peste 400 de ani! Acum, însă, AU FOST SCOASE la suprafață și vin să SCHIMBE ISTORIA! (FOTO)

Au stat ÎNGROPATE ÎN PĂMÂNT peste 400 de ani! Acum, însă, AU FOST SCOASE la suprafață și vin să SCHIMBE ISTORIA! (FOTO)

Locul care trebuia să se transforme într-un centru de conferințe, le-a adus arheologilor cea mai mare surpriză a tututor timpurilor. După ce au excavat morminte timp de câțiva ani, aceștia au scos la iveală cinci obiecte uluitoare care datează de mai bine de 400 de ani.

Descoperirea a fost făcută în subsolul Mănăstirii Jacobins din Rennes, unde arheologii au dat peste cinci urne în formă de inimă care găzduiau cinci inimi de om îmbălsămate.

Oamenii de știință au declarat că au reușit să cerceteze interiorul acestor organe îmbălsămate cu ajutorul noilor tehnologii medicale și că au descoperit că unele dintre ele încă mai prezintă urme de boli.

 

Pentru a învăța mai mult despre aceste inimi care au o vechime de peste 400 de ani, doctorul Fatima-Zohra Mokrane, cel care conduce studiul, și o echipă de oameni de știință au curățat organele și au îndepărtat materialul pentru îmbălsămare pentru a le putea scana folosind sistemul de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (IRM) și un computer tomograf.

descoperire

A heart-shaped lead urn with an inscription identifying the contents as the heart of Toussaint Perrien, Knight of Brefeillac, found during excavation of the ruins of the medieval Jacobins convent in Rennes, France is shown in this handout photo provided by Rozenn Colleter on December 2, 2015. REUTERS/Rozenn Colleter/Ph.D./INRAP/Handout via Reuters

Potrivit doctorului, doar una dintre cele patru inimi foarte bine conservate nu a prezentat semne de boli, însă, celelalte trei au infecții care ar fi putut cauza un blocaj al organului.

Sursa: reutersmedia.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.