Oraşele din România care rămân în CURSA pentru TITLUL de Capitală Europeană a Culturii 2021

Oraşele din România care rămân în CURSA pentru TITLUL de Capitală Europeană a Culturii 2021

Doar patru orașe din România au rămas în cursa pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021, a anunțat, vineri, Steve Green, președintele juriului de experți care evaluează candidaturile.

Astfel, Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti sunt singurele orașe care rămân în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

Steve Green a participat la conferinţa de presă în care Ministerul Culturii, în calitate de organizator principal al competiţiei Capitală Europeană a Culturii 2021, a anunţat lista scurtă a oraşelor preselectate pentru obţinerea acestui titlu.

 

La conferinţa desfăşurată la sediul Bibliotecii Naţionale a României, au luat parte ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, precum şi reprezentantul Comisiei Europene, Sylvain Pasqua.

Juriul european invită oraşele preselectate să-şi revizuiască şi să-şi completeze candidaturile pentru etapa de selecţie, preconizată a se desfăşura anul viitor, în perioada august – septembrie.

Acțiunea Capitală Europeană a Culturii este o iniţiativă a Uniunii Europene care urmăreşte să pună în evidenţă bogăţia şi diversitatea Europei, precum şi aspectele culturale comune ale ţărilor sale cu scopul de a contribui la apropierea popoarelor europene şi de a îmbunătăţi cunoaşterea reciprocă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.