48 de cazuri noi de CORONAVIRUS și doi morți, în ultimele 24 de ore la Arad

48 de cazuri noi de CORONAVIRUS și doi morți, în ultimele 24 de ore la Arad

Numărul de cazuri noi de coronavirus se menține ridicat la Arad, unde în ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de cazuri.

În urma testelor efectuate la nivelul județului Arad, față de ultima raportare, au fost înregistrate 48 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 10 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 2540 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 1618 sunt vindecate, 245 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 575 sunt la domiciliu şi externate. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19. De asemenea, în carantină se află 772 persoane iar 245 de persoane sunt în izolare.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 11 octombrie, la nivelul județului nostru au fost verificate 175 obiective/locații şi 339 mijloace de transport în comun. În contextul verificărilor au fost legitimate 45de persoane.

Au fost înregistrate cinci apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală, toate reclamând nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către persoane fizice.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, din care 80 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 20.000 de lei), trei au fost aplicate agenților economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restrictiții (valoarea acestora fiind de 14.000 de lei), respectiv una pentru abateri de la prevederile Legii 61 din 1991 în context COVID-19 (valoare amendă 1.000 de lei).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.