Recomandări privind protejarea instalațiilor de apă împotriva înghețului

Recomandări privind protejarea  instalațiilor de apă împotriva înghețului

Temperaturile scăzute din această perioadă cresc riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile şi în instalaţiile interioare.

SC Compania de Apă Arad SA recomandă populației să ia măsuri de protejare a acestora, pentru a evita problemele. Conform legislaţiei în vigoare, instalaţiile interioare de alimentare cu apă (cele aflate după contor) aparţin beneficiarilor, care au obligaţia de a le întreţine şi repara.

„Este absolut necesar să protejaţi de îngheţ căminul de apometru aflat pe domeniul privat, având în vedere faptul că accesul reprezentanţilor SC Compania de Apă Arad SA este limitat în acest caz. Asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei. Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţi apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului. Acolo unde există instalaţii de apă expuse temperaturilor scăzute, acestea trebuie protejate cu materiale termoizolante. Dacă lipsiţi de la domiciliu pentru mai mult timp, ar fi de preferat sa goliţi conductele interioare de apă”, recomandă conducerea Companiei de Apă Arad.

Eventualele probleme legate de funcţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă din cadrul S.C. Compania de Apă Arad S.A. la numărul de telefon 0257/234883 sau la dispeceratul canal la numărul de telefon 0257/281373.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.