Ionel Ciupe, cu privire la Matern: „La noi doar când se întâmplă nenorocirea, atunci se intervine”

Ionel Ciupe, cu privire la Matern: „La noi doar când se întâmplă nenorocirea, atunci se intervine”

Ionel Ciupe, președintele ALDE Arad, a atras atenția asupra situației în care se află Maternitatea din Arad. El acuză conducerea CJA, precum și pe cea a Spitalului Județean Arad de lipsă de interes față de această problemă deosebit de serioasă, ei luând măsuri abia după ce au început să se desprindă bucăți de tencuială din clădire și după ce s-ar fi putut întâmpla o nenorocire.

„A trebuit să vină o ploaie zdravănă în urma căreia să se desprindă o bucată bună din tencuiala de pe una din clădirile retrocedate, să reacționeze în primul rând președintele interimar al Consiliului Județean, iar apoi directorul Spitalului Județean. Noroc că nu s-a întâmplat o mare nenorocire, puteau fi copii acolo, femei care sunt internate, medici, vizitatori. Doar acest lucru a putut să-i scoată din starea de amorțeală pe cei din echipa de conducere a Spitalului Județenean. Declarațiile de presă pe care aceștia le-au dat, directorul Spitalului Județean de exemplu, nu au făcut altceva decât să genereze îngrijorare și teamă, în special, în rândul pacientelor internate, a celor care urmează să se interneze și a familiilor acestora. E o problemă foarte gravă, foarte serioasă. Culmea, dumnealor abia acum au aflat aceste probleme. Se știe de ani de zile în ce stare de degradare se află spitalul Matern și nu a luat nimeni nici un fel de hotărâre. Acum, dintr-o dată, aflăm că cei de la ISU nu pot să intervină cu autospecialele, că nu pot intra. Doamne ferește de un incendiu, putea să se dărâme un sfert din clădire la cât e de degradată, păi cum se intervenea? Același lucru e si la spitalul ORL”, spune liderul ALDE Arad.

„Din păcate la noi, doar când se întâmplă nenorocirea se intervine. Aici e marea problemă, că nu facem o politică de prevenție. Eu am depus un proiect de hotărâre în urmă cu doi ani și jumătate care viza tocmai identificarea clădirilor cu risc de prăbușire, credeți-mă că nu s-a făcut nimic. Am un document înregistrat și nu s-a făcut nimic. Nu se iau măsuri decât atunci când ajunge cuțitul la os. Iar acum ce s-au gândit cei care conduc destinele Spitalului Județean: Vor să mute spitalul Matern în Grădiște unde s-a construit un spital pentru bolnavii de TBC. Nu trebuie să fi specialist ca să-și dai seama că ai nevoie de o altă autorizație. Nu poți schimba desinația unui spital precum schimbi destinația unui apartament. Mă îndoiesc că Ministerul Sănătății va fi de acord cu acest lucru”, a mai adăugat Ionel Ciupe.

De asemenea, acesta critică și propunerea mutării spitalului TBC mai aproape de centrul orașului, motiv pentru care va depune un proiect de hotărâre în acest sens.

 

  1. IONEL CIUPE te asteptam sa te sustinem.TOTI cei din vechiul PNL venim.Fara tradatori!Jos PDL-ul…..Jos TAXE si IMPOZITE…….Jos BIRURILE de pe ARAD…..

    Raspunde
  2. Noi nu te asteptam si nu te sustinem, NOI NU SUSTINEM TRASEISTII POLITICI.

    Raspunde
  3. Noi strada sustinem CIUPE !!!!

    Raspunde
  4. Cum poti sustine un NIMIC caca ciupe? Cum sa susti o sluga politica? Cum sa-l susti pe unul care intra la tine in casa si apoi te da afara din casa ta?(vezi ce a facut cu Purcaru) Cum sa susti un traseist politic?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.