ISU a gestionat sute de situații de urgență și a aplicat amenzi de peste 80.000 lei

ISU a gestionat sute de situații de urgență și a aplicat amenzi de peste 80.000 lei
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a gestionat 493 situaţii de urgenţă în luna februarie a anului 2016, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă 148. Un număr de 11 situaţii de urgenţă au fost gestionate în cooperare.
Au fost executate 34 misiuni de stingere a incendiilor, 3 misiuni pirotehnice, 4 intervenţii pentru descarcerarea, 12 pentru asistenţa persoanelor şi 8 alte situaţii de urgenţă. Modulele SMURD au gestionat 432 cazuri, iar echipajele SMURD ale SVSU Nădlac şi Vinga 138 cazuri. Au fost asistate 560 persoane.
Centrul Operaţional Judeţean şi dispeceratele subunităţilor au monitorizat un număr de 261 transporturi periculoase.
Activităţile desfăşurate de cadrele Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă V. Goldiş Arad pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în luna februarie 2016 sunt următoarele: Controale 125 (din care 22 controale inopinate); nereguli constatate pe timpul controalelor 290 (244 securitate la incendiu şi 46 protecţie civilă) din care 24 soluţionate pe timpul controlului (23 în domeniul securităţii la incendiu, 1 de protecţie civilă); sancţiuni aplicate: din cele 290 nereguli constatate au fost sancţionate 248 nereguli cu 201 de avertismente și 47 de amenzi în cuantum de 88.555 de lei.
Pe timpul controalelor inopinate, din totalul neregulilor, 45 nereguli au fost constatare şi sancţionate, iar 4 nereguli au fost soluţionate. Au fost aplicate 29 avertismente și 16 amenzi de 17.400 de lei.
Principalele nereguli sancţionate sunt:
– neasigurarea utilizării, verificării, întreţinerii şi reparării mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat, conform instrucţiunilor furnizate de proiectant;
– nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente, ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor de securitate la incendiu;
– exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.
Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.