Un român A DAT ÎN JUDECATĂ STATUL pentru că NU MAI VREA CNP

Un român A DAT ÎN JUDECATĂ STATUL pentru că NU MAI VREA CNP

Un român se luptă în justiție cu statul pentru acte fără CNP.

Gabriel Barbir este un inginer geolog din Cozăneşti, judeţul Suceava. Bărbatul a făcut, în urmă cu mai bine de 10 ani o solicitare autorităților pentru a-i elibera act de identitate fără cod numeric personal, însă, s-a lovit de refuzul vehement al acestora. Bărbatul susține că motivele sale sunt de ordin religios şi refuză deţinerea unui act de indentitate după normale actuale la îndemnul duhovnicului său.

„La data de 15 februarie 2003, am făcut cununia cu soţia mea Gabriela, la Mânăstirea Petru Vodă – Neamţ, moment în care Părintele Justin Pârvu ne-a spus să nu ne luăm acte de identitate din acestea noi, ci să cerem de la Poliţie buletine tip vechi. Am luat în serios cele spuse de Părintele şi, imediat după căsătorie, în luna martie, mai ales că expiraseră buletinele, soţia, profesoară de
religie în Vatra Dornei, s-a adresat Poliţiei de acolo, unde a fost repartizată scurt”, povestește bărbatul.

Suceveanul, însă, nu a renunțat, astfel că a dat statul în judecată, iar acum se află în plin proces cu autoritățile.

Prin acest număr nu mai suntem persoane, ci un lucru, o marfă. Părintele Antim m-a întărit în convingerea că CNP-ul nu este bun, că în el se află rădăcina tuturor prefacerilor electronice şi biometrice la care sunt supuse actele de identitate în prezent”, a explicat Gabriel Barbir, care este decis să lupte până în pânzele albe cu statul pentru a-și obține un act de identitate fără cod numeric personal.

  1. Total de qcord. Ar trebui sa facem acest lucru cat mai multi. MULT SUCCES!

    Raspunde
  2. Super interesant!!! S-ar putea să aibă dreptate omul. Am mai citit /auzit despre teoria asta și cred că merită studiată. Dacă domnul Barbir câștigă intuiesc că încet încet mulți îi vor urma exemplul. Interesant, f interesant!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.