Nicuşor Dan a „descins” Arad: Societatea civilă a răspuns prezent şi va crea un „grup de iniţiativă”

Nicuşor Dan a „descins” Arad: Societatea civilă a răspuns prezent şi va crea un „grup de iniţiativă”

Nicuşor Dan împreună cu reprezentanţi şi iniţiatori ai Partidului Uniunea Salvaţi România au în această perioadă o serie de întâlniri în mai multe municipii din vestul şi centrul ţării, întâlniri consacrate atât prezentării noului proiect politic ca o dezvoltare firească a formaţiunii Uniunea Salvaţi Bucureştiul, cât şi unui prim contact cu potenţialii colaboratori, susţinători şi simpatizanţi ai Uniunii Salvaţi România.

La Arad, Nicuşor Dan a avut o dezbatere cu Consiliul Local Civic – structură asociativă de organizaţii nonguvernamentale – din partea căruia au participat: dr. Adrian Dărăbanţiu, Societatea de Medicina Familiei Arad; Marin Crişan, Patronatul Român, filiala Arad; Adrian Bun, ARUD 89; Ovidiu Popici, Asociaţia Alternative Alzheimer; Michael Zellner, Forumul Democrat al Germanilor Arad; scriitorul Gheorghe Schwartz, Fundaţia culturală româno-germană; Uniunea Scriitorilor; Marcel Lucaciu, Asociatia 24; Dan Artimon, Asociaţia Avantaj Plus; Alexandru Nagy Vizitiu, ProUrbe; RoAsIt, Asociatia Italienilor din România.

Nicusor Dan

În cadrul dezbaterii, Nicuşor Dan, plecând de la prezentarea obiectivului USR, respectiv obţinerea unui scor electoral de 10% la alegerile parlamentare din acest an, a subliniat necesitatea unei formaţiuni politice noi a cărei identitate este dată, în bună măsură, de originea ei în civism şi de o atitudine menită să elimine politicianismul din politică. Cei prezenţi din partea CLC, după o scurtă prezentare a problematicii domeniilor specifice propriilor asociaţii, şi-au manifestat interesesul în vederea unei colaborări punctuale cu USR urmând să se decidă, de comun accord, forma în care va avea loc efectiv această colaborare.

Tot la Arad, Nicuşor Dan s-a mai întâlnit şi cu o seamă de simpatizanţi ai USR şi de persoane care au aderat deja la platforma noului partid. În perioada imediat următoare, la Arad ca şi în ale municipii, se va concretiza un „grup de iniţiativă” al USR ca prim pas spre constituirea unei filiale judeţene funcţionale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.