Punct final în dosarul privind alocările de fonduri pentru plata arieratelor

Punct final în dosarul privind alocările de fonduri pentru plata arieratelor

După doi ani de tracasări, organele de anchetă au finalizat dosarul privind alocarea de fonduri către administraţia locală, prin de-acum celebra HG 255/2012, emisă de Guvernul Ungureanu. „S-a demonstrat clar că a fost un dosar politic. Practic, prin aducerea noastră în faţa organelor de cercetare, s-a dorit crearea unei presiuni politice şi implicit scoaterea primarilor din «arena» electorală. S-a dorit ca primarii să fie simpli spectatori în competiţiile electorale”, a declarat Nicolae Selegean, primarul comunei Felnac.

„Aceşti bani i-am folosit pentru nevoile cetăţenilor. Nu mi se pare corect să dăm banii înapoi, din fondurile comunei. Şi aşa suntem neglijaţi de guvernare, asta ne-ar mai trebui, să finanţăm noi Guvernul”, a încheiat Nicolae Selegean.

Prin HG 255/2012, Guvernul Ungureanu a alocat unor Unităţi Administrativ-Teritoriale sume pentru „plata unor arierate aferente cheltuielilor curente şi de capital mai vechi de 90 de zile ori pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri externe nerambursabile”. Ulterior, Guvernul Ponta a solicitat Primăriilor returnarea fondurilor, recurgând la organele de cercetare pentru a-şi atinge scopul. Astfel, zeci de primari din toată ţara au fost chemaţi de organele de anchetă pentru a da explicaţii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.