Nu este o noutate pentru nimeni faptul că județul nostru nu este tocmai un magnet pentru turiști, iar unitățile de cazare sunt mai mult goale.
Deși în ultimii 16 ani numărul unităților de cazare s-a dublat, turiștii nu s-au înghesuit să viziteze județul sau municipiul Arad.
Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Arad, în anul 2002 exista un număr de 66 de structuri de primire turistică, iar în 2017 acesta a ajuns la 140, din care 38 de hoteluri și moteluri, 4 cabane, 8 campinguri și unități de tip căsuță, 15 vile și bungalouri, 48 de pensiuni turistice urbane, un sat de vacanță, 21 de pensiuni agroturistice și 5 hosteluri.
Așadar, chiar dacă există locuri de cazare, cei care vin în orașul nostru sunt puțini, sau vin în scop de afaceri și nu ca turiști.
Chiar după Revoluție, în anul 1990, unitățile de cazare din județul Arad au fost ocupate în proporție de 55%, 281.400 de turiști vizitând Aradul.
În timp, acest procent a scăzut mult, mai ales din cauză că s-au deschis tot mai multe hoteluri și pensiuni, iar turiști sunt tot mai puțini. Astfel, în 2016, unitățile de cazare au fost ocupate în proporție de numai 25%, de către aproape 200.000 de turiști.
[…] se află turismul în Arad este una destul de tristă (problemă despre ce am vorbit și anterior, aici), hotelurile și pensiunile sunt multe, însă majoritatea camerelor sunt neocupate. Iar și dintre […]