NOI TAXE pentru arădeni! Câți BANI vor scoate din buzunar în acest an

NOI TAXE pentru arădeni! Câți BANI vor scoate din buzunar în acest an

Arădenii vor avea de achitat noi taxe speciale, pentru serviciile prestate de către Direcția Venituri și Direcția Edilitară. Cetățenii care au sugestii sau nu sunt de acord cu acestea pot depune sesizări la Primărie.

Potrivit unui proiect de Hotărâre aflat la transparență decizională, aceste taxe sunt cuprinse între 10 lei și 150 de lei, în funcție de serviciul solicitat.

În Referatul de aprobare se arată faptul că prestarea unor servicii de către compartimentele de specialitate din cadrul Direcției Venituri și Direcției Edilitare impun necesitatea instituirii unor taxe speciale pentru persoanele fizice și juridice care solicită prestarea acestor servicii.

Mai exact, este vorba despre o taxă specială pentru înregistrarea în Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării a documentelor translative ale dreptului de proprietate asupra mijloacelor de transport (contractul de vânzare-cumpărare, contractul de schimb, factura, actul notarial de donaţie, certificatul de moştenitor, hotărârea judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă/definitivă şi executorie sau orice alt document similar) sau a contractului de leasing financiar. Pentru anul 2021, cuantumul taxei este de 30 de lei în cazul persoanelor fizice și de 40 de lei în cazul persoanelor juridice.

De asemenea, se instituie taxă specială pentru vizarea contractului de înstrăinare- dobândire a unui mijloc de transport. Pentru anul 2021, cuantumul taxei este de 10 lei în cazul persoanelor fizice și de 20 de lei în cazul persoanelor juridice. Va fi o taxă specială și pentru prelucrarea pe loc a declarațiilor fiscale, de 10 lei pentru fiecare declarație depusă.

„Veniturile realizate din taxele speciale prevăzute la art. 1, 4 și 7 vor fi utilizate de către Direcţia Venituri pentru dezvoltarea sistemului informatic de gestionare a veniturilor bugetului local, tehnică de calcul, birotică, investiţii, reparaţii şi igienizare birouri Direcţia Venituri, etc., alte materiale şi servicii necesare desfăşurării activităţii precum şi pentru participarea la cursuri de formare profesională organizate în domeniul activităţii de administrare a veniturilor bugetului local  pentru personalul Direcţiei Venituri”, prevede proiectul de Hotărâre.

În ceea ce privește Direcția Edilitară, se instituie taxă specială pentru emiterea autorizației de acces pe drumul public. Pentru anul 2021, cuantumul taxei este de 150 de lei. De asemeneaarădenii vor plăti o taxă specială pentru emiterea avizului de principiu pentru accesul la drumul public pentru documentații de urbanism (PUZ sau PUD). Pentru anul 2021, cuantumul taxei este de 150 de lei.

„Veniturile obținute din încasarea taxelor speciale prevăzute la art.1 și art. 4 vor fi utilizate pentru achiziționarea de dotări, materiale și servicii, precum și instruirea profesională a funcționarilor din cadrul Direcției Edilitare- Serviciul Întreținere și Reparații Căi de Comunicații Terestre și Biroul Spații Verzi, Mediu”, se arată în proiect.

Cetățenii vor plăti și pentru emiterea avizului Comisiei de sistematizare a circulației o taxă specială în valoare de 150 de lei, iar veniturile obținute din încasarea acesteia vor fi utilizate pentru achiziționarea de indicatoare rutiere și marcaje rutiere avizate în comisie.

Începând cu data de joi, 28.01.2021, pe site-ul Primăriei Municipiului Arad, este afişat următorul document privind: Proiect de hotărâre privind instituirea unor taxe speciale – inițiativa primarului.

Până la data de 15.02.2021, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat începând cu data de 29.01.2021, pe pagina www.primariaarad.ro secțiunea Activități normative – Transparență decizională – Proiecte de hotărâri, și la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, Luni Marți, Miercuri între orele 08:30 – 15:30, Joi între orele 08:30 – 17:30, Vineri între orele 08:30 – 14:00.

Întregul document poate fi studiat aici: 56 ph instituire taxe speciale

 

 

 

  1. taxe speciale pentru fraieri, asa este corect titlul, daca voi trage o besina va trebui sa platesc si pentru asta? domnu Bibart? mari liberali si reformatorii lu peste sunteti voi, parca era vorba sa subtiem birocratia? voi va mirati ca pleaca cetatenii afara, pai bai scarbelor normal ca vom pleca dracului de aici daca voi ne jecmaniti la drumul mare ca niste scarbe jegoase imputite, atat puteti cu creirerul vostru mic, normal ca daca angajezi toate rudele in primarie care plimba hartii A4 si stau pe faceboook toara ziua si vine salariul de la fraierii de cetateni. dativa salarii de 10.000 euro ca ii meritati, munciti din greu la furat acolo. bravo

    Raspunde
  2. cica cu banii incasati vor cumpara indicatoare rutiere. aceste indicatoare rutiere vor fi cumva din aur? decorate cu diamante? pana acuma cum sau pus aceste indicatoare? asa multe indicatoare aveti de pus? nu va este rusine sa mintiti in halul asta scarbelor. aveti obrazul gros

    Raspunde
  3. administratie penibila ca pe vremea lui Falca

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.