VIDEO/ TRUCUL INCREDIBIL al unui bucătar: Cum să fierbi un ou… PE DOS!

Dacă te-ai plictisit de ouă fierte tari care au un centru gălbenușul și în exterior albușul, atunci trebuie să acorzi atenție acestei rețete trăsnite de OUĂ PE DOS.

Un bucătar japonez dezvăluie pe Youtube un truc la care recurge ori de câte ori vrea să obțină ceva diferit în bucătărie. Yama Chaahan explică modul în care poate fi obţinut un ou fiert care să aibă gălbenuşul la exterior şi albuşul în mijloc.

Folosind câteva lucruri pe care le ai prin casă vei obține oul întors pe dos.

Trebuie doar să înfășori bine oul în bandă adezivă, după care să-l introduci într-un ciorap fin, pe care apoi să-l înnozi pentru a fixa oul. Apoi, vei învârti oul energic, timp de câteva minute, ținând de capetele ciorapului. Ulterior, îl poți pune la fiert, iar la final îl poți lăsa într-un vas cu apă și gheață pentru a-l răci.

După ce vei îndepărta coaja, vei descoperi că oul are albușul învelit în gălbenuș și nu invers, cum erai obișnuit.

Secretul oului întors pe dos constă în modul în care învârți oul. Dacă nu îl vei învârti suficient de mult, gălbenuşul nu se separă complet de albuş, ci rămâne amestecat cu acesta, iar oul va fi în întregime galben.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.