Vremea se răcește considerabil, începând de joi, semnalându-se precipitații în aproape toată țara. Meteorologii nu au veşti bune nici pentru următoarele două zile, când va ninge în mai multe regiuni ale ţării.
Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Oltenia şi 10 grade în sudul Munteniei şi Dobrogea.
Va ninge în sud-vest şi la munte, unde, la altitudini mari, se poate depune un strat de zăpadă. În Muntenia, Dobrogea şi Moldova predomină ploile, iar în restul ţării vor cădea precipitaţii mixte.
La Baia-Mare, în timpul zilei, vor fi 7 grade, la Braşov 5 grade, la Cluj-Napoca 6 grade, la Constanța 9 grade, la Craiova 4 grade, la Galaţi 9 grade, la Iaşi 9 grade, la Suceava 4 grade, iar la Timişoara 4 grade.
Vineri, vremea continuă să se răcească şi rămâne închisă. Maximele se vor situa între -1 grad în Moldova şi 9 grade în sudul litoralului, mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă.
Vor cădea precipitaţii şi sub formă de ninsoare la munte, în Muntenia, Oltenia, Moldova, Transilvania şi Banat. Vântul va sufla cu putere, în special în regiunile sudice, viscolind zăpada.
Meteorologii au emis două avertizări de tip cod galben de precipitaţii abundente inclusiv ninsori.
Prima avertizare este valabilă de joi, 5 martie, ora 13, până vineri, 6 martie, ora 16, în 24 de judeţe.
În acest interval, vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În zona montană şi în regiunile sud-vestice vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi, îndeosebi la altitudini mari, se va depune un strat consistent de zăpadă.
A doua avertizare intră în vigoare vineri, la ora 16.00, şi se încheie sâmbătă la 16.00.
În această perioadă, vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului. În rest, precipitaţiile vor fi mixte.
Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Caraș Severin, Timiş, Mehedinţi, Gorj şi Dolj, de joi până sâmbătă, putând să apară scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.
Lasă un comentariu