Program de bulversare

Scriam zilele trecute despre niște „liberali noi” și despre dorința lor de a nu se lăsa de prosteala nației. Acum, odată cu lansarea unui așa zis program de guvernare, îmi dau seama că oamenii chiar nu știu de glumă, nici de controale medicale și, dintr-un impuls scrobit, le dau românilor impresia că ei chiar se pricep la astfel de chestiuni. Adică să guverneze. Păi din toată lipitura asta de partid se desprinde mirosul de pdl atât de consistent încât cei din Insula Șerpilor (o diasporă deloc disperată să voteze) sunt gata să abandoneze cu fuga în Crimeea. Dacă ei își închipuie că îi fac pe români curioși de promisiunile lor nu numai că se înșeală ci chiar au nevoie de consultații în multe domenii. Da, da, și acolo… Păi cum pot pedeleii de frunte, cu denunțuri clare, și la cifre și la virgulă (cum că au pretins și au luat firfirei cu care să năucească națiunea română în funcție de anotimp, cu jakă, sau tricou), să mai pretindă că dețin vreo expertiză, din moment ce în 2012 au primit voturi, toți laolaltă, cât un usl-ist mai puțin harnic? Poporul le-a dat cu flit iar ei nu pricep nici în ruptul capului că sunt pe făraș. Doar o lege ticluită tot de ei le-a permis intrarea în Parlament, din care sperăm noi, cei mai mulți, să iasă cât mai repede după avizele comisiilor de specialitate. Băieți și fete cu bani, blocuri de sticlă și merțane, e vremea să dați cu subsemnatul pe la cei care vă asigurau cu ceva timp în urmă că totul e ok. Se mișcă lumea și nu s-a inventat ora 25 în care vă puteți ascunde. Sau, cum zicea un poet român (nu vi-l spun, temându-vă să nu-i confundați numele cu vreo marcă de parfum sau ceva exotic):

N-avem puteri şi chip de-acum
Să mai trăim cerşind mereu,
Că prea ne schingiuiesc cum vreu
Stăpâni luaţi din drum!
Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!

Tot atât de adevărat este că nu putem trece cu vederea un segment important de populație care votează cu discernământul în vacanță permanentă – și acest fapt este bine speculat de cei cu același tip de apucături pomeniți mai sus. Exemplul dat de făcătura de „partid de televizor” este unul de manual. Acum, după ce s-a ales praful de el, potențialii lui votanți au rămas pe poziții iar peste un an, la ferestrele lor chiar este posibil să vedem poze cu Băsescu și cu Udrea. Aceasta este zona spre care se îndreaptă cei care nu înțeleg defel să stea liniștiți, în banca lor.

Ceea ce eu cred, în ciuda multor evidențe, este că poporul acesta se va trezi măcar o dată la 25 ani și va da de pământ, cum zicea Coșbuc (na, c-am scăpat-o), cu toate lichelele ce și-au bătut joc de țara asta, lăsând-o fără infrastructură, fără apărare în fața intereselor străine, financiar-economic și militar mai ales, fără apărare în fața sănătății, culturii și identității, constituindu-se aproape fără excepție în mâini criminale în slujba celor care ne vor doar tampon între civilizații și orientări. Sper, de asemenea, ca şi cei ce încearcă să se ascundă acum printre unii rămași membri ai unui fost mare partid liberal, să fie ultimii care și-au dat silința să distrugă la propriu această națiune.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.