A aşteptat moartea soţului ca să poată urma o facultate. Și-a îndeplinit VISUL la 97 de ani

A aşteptat moartea soţului ca să poată urma o facultate. Și-a îndeplinit VISUL la 97 de ani

A trebuit să aștepte zeci de ani acest moment, dar a meritat!

O femeie din Brazilia s-a decis, la 97 de ani, să urmeze cursurile unei facultăţi. Nu pentru a avea o diplomă sau pentru a face carieră într-un domeniu, ci pentru a fi „utilă societăţii”. Visul lui Chames Salles Rolim, o braziliană din statul Minais Gerais, a fost să facă o facultate.  A putut să îşi îndeplinească visul abia după moartea soţului, care era extrem de gelos și nu a lăsat-o să urmeze niciun fel de curs.

Chames Salles Rolim s-a născut în Santa Maria de Itabira și s-a mutat la Santana do Paraíso la vârsta de trei ani. A lucrat aproape toată viața în farmacia soțului ei, cu care a fost căsătorită timp de 63 ani și a avut zece copii. Acum, femeia locuieşte în oraşul Ipatinga, Brazilia.

La 97 de aniai săi, Chames este extrem de activă şi foarte lucidă. „Știu că vârsta mea nu-mi dă prea  mult timp, dar cât mai pot vreau să ajut oamenii. Acolo unde nu ştiu soluţii am să îndrum către altcineva”, spune Chames, care a primit deja diploma de licenţiată în Drept.

Fiică de libanez și soră a fostului primar din Ipatinga, Chames Salles Rolim crede în educație ca un instrument de transformare socială.

Omul trebuie să învețe să distingă între bine și rău și, prin urmare, trebuie să aibă acces la o sursă de iluminare. Dacă pot să ajut, sunt foarte fericită”, mărturisește femeia.

Foto: i3i.com.br

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.