EXCLUSIV/ Autorităţile maghiare sunt SCANDALIZATE! Apa pentru irigaţii provenită din România este POLUATĂ

EXCLUSIV/ Autorităţile maghiare sunt SCANDALIZATE! Apa pentru irigaţii provenită din România este POLUATĂ

Autorităţile maghiare au sesizat, astăzi, autorităţile române că apa furnizată în Ungaria, pentru irigaţii, prin ANIF Arad, este neconformă. Potrivit măsurătorilor efectuate de partea maghiară, apa are depăşite valorile la nitraţi şi nitriţi.

Informaţia a fost confirmată de Mircea Purcaru, directorul ANIF Arad – instituţie care are rol de transport în ceea ce priveşte furnizarea apei în Ungaria.

„Este vorba de depăşirea valorilor la nitriţi şi nitraţi, din cauza unor deversări masive care au avut loc undeva la ieşirea canalului Mureşel din Arad, în zona industrială. Împreună cu Garda de Mediu şi cei de la Apele Române vom demara verificări, pentru a identifica sursa poluării şi pentru a o opri”, a declarat Mircea Purcaru, directorul ANIF Arad, pentru NewsAr.

Partea maghiară efectuează zilnic analize în cazul apei importate contra-cost din România prin sistemul ANIF.

De remarcat, că peste 6.000 de hectare de terenuri agricole din Ungaria sunt irigate cu apă provenită din județul Arad. Cea mai mare parte a acesteia provine din râul Mureş, care este în parametri, probleme întâlnindu-se, de regulă, la apa provenită din Mureşel.

  1. ANIF = o capusa care suge degeaba banii publici.
    Nu fac NIMIC.
    Uitati-va la canale….dezastru . Muncitorii nici nu merg la serviciu,stau acasa si-si rezolva problemele personale…..dar salarul merge …..la ANIF.
    Cresc porci ….ghiciti pentru cine ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.