A UITAT să închidă CAMERA WEB de la laptop. Ce a urmat pentru o tânără din California este demn de filmele de GROAZĂ!

A UITAT să închidă CAMERA WEB de la laptop. Ce a urmat pentru o tânără din California este demn de filmele de GROAZĂ!

După experiențele traumatizante trăite de mai multe persoane ca urmare a faptului că au neglijat să-și închidă camera web de la laptop, specialiştii în securitate informatică ne sfătuiesc să lipim ceva peste camerele video, fie ele de la laptop, tabletă sau smartphone.

O tânără din California, care obișnuia să-și lase camera web deschisă, a fost spionată luni la rând de un hacker. Bărbatul a șantajat-o, apoi, făcându-i viața un coșmar până când a fost prins. Tânărul în vârstă de 31 de ani a fost arestat de polițiștii americani, iar fata duce acum, ân sfârșit, o viață normală.

Inspirați de povestea îngrozitoare a tinerei, o echipă de cineaști a realizat un scurt metraj bazat pe această temă, pentru a atrage atenția asupra pericolelor la care ne expune tehnologia.

De altfel, unul dintre cei mai importanţi specialişti în securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseşte leucoplast pentru laptopul său. Spune că îl dă jos atunci când are o videoconferinţă, după care îl pune la loc. „Sunt plătit să fiu paranoic. La ce vă aşteptaţi?”, a declarat el.

Și fondatorul FinSpy şi FinFisher, Martin Muench, foloseşte hârtie lipicioasă pentru a-şi apăra intimitatea, lucru pe care specialiștii ne îndeamnă să-l facem și noi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.