Mihai Fifor: „Aradul pierde 12,5 milioane de euro din cauza administraţiei Falcă”

Mihai Fifor: „Aradul pierde 12,5 milioane de euro din cauza administraţiei Falcă”

Ministrul energiei Victor Vlad Grigorescu, a anunţat CET Arad că Aradul va pierde suma de 12,5 milioane de euro, parte de cofinanţare pentru Programul Naţional de Investiţii (PNI).

Administraţia locală din Arad s-a obligat să realizeze o serie de investiţii, pentru care urma să primească finanţare de 12,5 milioane de euro. Potrivit proiectului asumat de Primăria Arad şi Consiliul Local Municipal Arad în 2012, prin această investiţie preţul Gigacaloriei urma să scadă de la 31,7 euro la 16 euro. Deşi PSD Arad a atras atenţia în toamna trecută că blocarea investiţiei poate însemna pierderea cofinanţării de 12,5 milioane de euro, 25% din valoarea totală a proiectului, administraţia Falcă nu a continuat investiţia. Rezultatul: din cauza nefinalizării proiectului până la finalul lui 2015, ministrul economiei a anunţat CET Arad în data de 26 ianuarie că arădenii pierd cofinanţarea şi totodată o investiţie care putea reduce preţul Gigacaloriei.

„Primarul Falcă poartă responsabilitatea pierderii sumei de 12,5 milioane de euro. Dânsul nu poate să invoce nici măcar necunoaşterea, din moment ce a fost avertizat asupra iminenţei pierderii fondurilor. Din păcate, domnul Falcă dovedeşte în continuare lipsă de responsabilitate în problema CET. Iată acum dovedit faptul că banii pe care îi invocă de mai mult timp ca o datorie a Guvernului faţă de Arad sunt de fapt bani pierduţi din cauza incompetenţei administraţiei pe care o conduce. Arădenii aşteaptă informaţii publice cu privire la modul catastrofal în care primarul Falcă a gestionat acest proiect. De altfel, o dovadă a nepăsării şi a lipsei de responsabilitate faţă de problema CET este şi absenţa primarului Falcă, absenţa unui reprezentant al Primăriei de la întâlnirea organizată de Prefectura Arad pe subiectul CET. Constatăm că dincolo de un discurs politicianist, primarul Falcă nu este în stare să găsească soluţii pentru CET, iar cei care suferă sunt arădenii. Ei sunt cei care plătesc costul incompetenţei, prin preţul mare al căldurii şi al apei calde, prin perspectiva de a rămâne fără căldură şi apă caldă în viitorul apropiat”, a spus senatorul PSD Mihai Fifor.

Cei de la PSD au mai avut intervenții publice pe acest subiect:

„Aradul riscă să piardă 12,5 milioane de euro, parte de cofinanţare din fonduri europene, dacă nu va continua programul de investiţii conform PNI, votat de Consiliul Local Municipal încă din 2012”(Deputatul Dorel Căprar, 27 octombrie 2015).

„Nu ştim ce s-a întâmplat între timp, dar după ce CET a finalizat cazanul 2, nu a mai continuat aplicarea strategiei aprobate de CLM cu privire la retehnologizarea CET, potrivit studiului înregistrat în 18.05.2012. Constatăm acum că primarul Falcă îşi atacă propria strategie şi propria soluţie pentru CET, încercând să dea vina ba pe Guvern, ba pe PSD!” (consilierul municipal PSD Marin Lupaş, 15 octombrie 2015).

Documentele de la Ministerul energiei pot fi văzute aici: CET 1 , CET 2

Loading...
  1. Bine zici,……………. acum vei dori sa candidezi in locul lui Maduta?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.