Prăpăd pe drumul Arad – Horia. Accident rutier soldat cu opt victime, dintre care trei decedate (FOTO/VIDEO)

Prăpăd pe drumul Arad – Horia. Accident rutier soldat cu opt victime, dintre care trei decedate (FOTO/VIDEO)

Un accident rutier soldat cu opt victime a avut loc, joi după-amiază, pe cel mai circulat drum județean din Arad.

Accidentul rutier a avut loc între municipiul Arad și localitatea Horia, în acesta fiind implicate o camionetă și un autoturism.

La locul evenimentului au fost alocate două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Arad iar pompierii militari din cadrul Detașamentului Arad au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD. Forțele și mijloacele alocate au fost suplimentate cu două ambulanțe SMURD, dintre care una Terapie Intensivă Mobilă.

UPDATE 1/ „În urma accidentului au rezultat opt victime. O victimă din autoturism, conștientă, cooperantă, neîncarcerată și șapte victime din camionetă. Dintre acestea cinci sunt conștiente și cooperante, o victimă este în stare de inconștiență, fiind în curs de resuscitare, iar din nefericire, o victimă prezintă leziuni incompatibilitate cu viața, fiind declarată decedată. Intervenția este în dinamică.”, precizează purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

UPDATE 2/ „Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse de către echipajul medical, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată.”, informează purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

UPDATE 3/ „În această după-amiază, în jurul orei 16.30, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier în care au fost implicate o camionetă și un autoturism, între localitățile Arad și Horia. De îndată, la locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu: o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenție și două ambulanțe SMURD, dintre care una Terapie Intensivă Mobilă. La locul evenimentului au fost alocate și patru ambulanțe SAJ. În urma accidentului au rezultat opt victime, printre care 4 încarcerate în camionetă. Pompierii militari arădeni au acționat pentru extragerea victimelor din camionetă, ulterior acestea fiind preluate de către echipajele medicale. În urma evaluării medicale, două victime au fost declarate decedate la locul evenimentului, acestea suferind leziuni incompatibilitate cu viața, iar 6 victime au fost transportate la spital, astfel:

– o victimă, conștientă și cooperantă a fost transportată la spital de către echipajul medical SMURD;

– 5 victime, cu multiple traumatisme, au fost transportate la spital de către echipajele medicale SAJ.

Pompierii militari arădeni au intervenit și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Potrivit reprezentanților SAJ Arad, una dintre victimele transportate la spital se afla în stop cardio-respirator, efectuându-se manevre de resuscitare fără succes însă, victima fiind declarată decedată.

UPDATE 4/ „În după-amiaza zilei de 31 august, în jurul orei 16.30, în circumstanțe ce urmează a fi stabilite din cercetări, a avut loc un accident rutier cu consecințe grave. Un bărbat de 50 de ani, din localitatea Horia, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, spre localitatea Horia, a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă din sens opus de un bărbat de 52 de ani, din Arad. În urma impactului, a rezultat decesul a două persoane, la fața locului, alte 6 victime fiind transportate la spital, pentru acordarea de îngrijri medicale de specialitate. Din primele concluzii, 3 ar fi rănite grav și 3 ușor: șoferul autoutilitarei, șoferul autoturismului și un pasager din autoturism. Dintre persoanele rănite grav, transportate la spital, una a decedat.Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că nici unul dintre cei doi șoferi nu consumase alcool. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului rutier, într-un dosar penal întocmit pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Sursă foto/video: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.