ACCIDENT SPANIA: Printre MORȚI se află o STUDENTĂ din România

ACCIDENT SPANIA: Printre MORȚI se află o STUDENTĂ din România

O studentă din România este una dintre persoanele care și-au pierdut viața în accidentul cumplit de circulație produs duminică în apropierea localității Freginals, provincia Tarragona din Spania.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, luni, printr-un comunicat de presă că o studentă româncă aflată în autocar a decedat în Spania. În accident au fost rănite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate.

Consulatul General al României la Barcelona este în legătură cu familia tinerei şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară.

„Decesul cetăţeanului român a fost confirmat de autorităţile spaniole în cursul acestei nopţi, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor. Imediat după producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole şi o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum şi la Centrul de Management al Crizei constituit de autorităţile locale.

Reprezentanţii oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protecţiei Civile, primele informaţii oferite de autorităţile spaniole referindu-se strict la cetăţenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau şi cetăţeni romani”, precizează MAE.

Un autocar cu studenţi Erasmus de diverse naţionalităţi s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostradă în nord-estul Spaniei, au anunţat duminică serviciile de intervenţie, potrivit DPA şi EFE.

Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineţii în apropiere de orașul-port Tarragona. Șoferul autocarului a pierdut controlul volanului, după care autocarul s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un autovehicul care venea din sens opus.

Studenţii Erasmus de 19 naţionalităţi diferite se întorceau de la un festival organizat la Valencia.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.