Te-ai gândit să-ți petreci vacanța la mare? SCHIMBĂRI MAJORE începând din vară! NU MAI AI VOIE să faci asta!

Te-ai gândit să-ți petreci vacanța la mare? SCHIMBĂRI MAJORE începând din vară! NU MAI AI VOIE să faci asta!

Vacanța înseamnă relaxare, iar mulți români aleg să se „refacă” după un an de muncă, la mare.

Dacă te numeri printre cei care s-au gândit deja să-și petreacă vacanța de vară pe litoralul românesc trebuie să știi că, anul acesta, vara vine cu schimbări majore.

Avem plaje noi, care aduc cu ele și ceva probleme, nu doar satisfacții.

Șezlongurile vor fi interzice pe nisipul de pe litoral și asta pentru a menține aspectul la care s-a ajuns cu greu, spun autoritățile.

Plajele refăcute de pe litoral sunt pe placul ministrului Mediului, Cristinei Paşca Palmer, care a fost în inspecție.

„Plajele sunt ca la Miami”, a spus aceasta când a ajuns pe plaja din Mamaia, iar pentru a se asigura că rămân așa, a făcut și un anunț care nu este pe placul comercianților, dar nici al turiștilor.

Aproximativ 400.000 metri cubi de nisip au fost aduși pe plajele de pe litoral, teritoriul României crescând astfel cu 42 de hectare.

Potrivit reglementărilor europene, investiţia nu poate fi folosită pentru realizare de profit, aşadar, cel puţin teoretic, nu poate fi concesionată către operatori privaţi.

„În următorii 50 de ani nu va mai exista aport de nisip suplimentar în ceea ce priveşte linia ţărmului. Asta înseamnă că evoluţia liniei ţărmului trebuie să se încadreze în anumite limite proiectate”, a precizat Stelică Hagi, responsabil al Unităţii pentru Implementarea Proiectelor din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.