ACL: Măduţa se dă „fată mare”, deşi NU E!

ACL: Măduţa se dă „fată mare”, deşi NU E!

Vicepreședintele Alianței Creștin Liberale Arad, Marius Göndör, se declară contrariat de atitudinea de „fată mare” a deputatului PSD Flavius Măduța, care s-a plâns zilele trecute de politizarea învățământului arădean.
„Mă declar contrariat de atitudinea de «fată mare» a domnului deputat Măduța și zâmbesc, imaginându-mi cât de tare s-o fi căznit, însuflețit fiind de principiul depolitizării învățământului, să îi împingă afară din birou pe cei veniți să-i ceară sprijinul. Oare tot depolitizări au fost și întâlnirile de prin județ cu directorii de școli, sau întâlniri de prin municipiu și județ cu senatori PSD, unii chiar profitând de ocazie pentru a-și vinde propriile cărți? Oare faptul toți directorii nou puși pe funcție sunt membrii PSD, mai vechi sau cu cerneala proaspătă pe carnetul de partid este, o simplă și nevinovată coincidență?”, se întreabă Marius Göndör.
Vicepreședintele  ACL  Arad este de părere că deputatul Măduța ar trebui să fie îngrijorat de eșecul reintroducerii școlilor profesionale și de Ordonanța de Urgență care modifică din temelii Legea Educației.
„Cred că domnul deputat ar trebui să fie îngrijorat de faptul că reintroducerea, atât de necesară, a școlilor profesionale este un mare eșec al Ministerului Educației Naționale în acest an. Datorită faptului că s-au făcut două admiteri, una pentru liceu și una separată pentru școala profesională, toți elevii s-au înghesuit la licee, iar clasele de profesională nu s-au realizat. Acum însă, sunt sute de elevi care cer transfer de la liceele la care au intrat, fiind departe de casă. Astfel, o admitere comună, în funcție de medie, pentru liceu și școală profesională, ar fi benefică. Tot îngrijorat ar trebui să fie domnul deputat și pentru faptul că Guvernul pe care îl susține a dat o Ordonanță de Urgență, încă una pe lângă altele și mai neconstituționale, care modifică din temelii Legea Educației. Conform ei, directorul în școală este și executiv și legislative în școală, fiind și președintele consiliului de administrație și cel care execută hotărârile consiliului de administrație. Printr-un artificiu al acestei Ordonanțe, elevii fără examen de bacalaureat vor ajunge studenți, iar instituțiile de învățământ superior vor fi finanțate să realizeze pregătire pentru bacalaureat. Eu, în locul domnului deputat Măduța, aș fi susținut ca aceste finanțări să le primească învățământul preuniversitar”, a mai declarat Marius Göndör.
Marius Göndör  îl taxează pe deputatul Flavius Măduța și pentru declarațiile repetate în care susține că Guvernul PSD a dat înapoi profesorilor ceea ce a tăiat Guvernul PDL, acuzându-l pe social-democrat că face doar propagandă de partid.
„Ne lăudăm, domnule deputat, că am dat ce au luat ceilalți. Vă lăudați că ați redat dreptul celor cu vechime de peste 25 de ani să își reducă norma la 16 ore, dar ați uitat să spuneți că doar dacă școala se încadrează în limitele bugetare și dacă aprobă directorul se va întâmpla acest lucru. Mulți vor fi dezamăgiți de aceste condiții care demască minciuna pe care o folosiți ca propagandă de partid. Constat cu îngrijorare că, în continuare, singurul program pentru oameni al celor de la PSD este să spună că au dat ce au luat «ăia răi». Uită să spună, însă, că măsurile de austeritate au fost impuse de o perioadă de criză economică mondială și că ele au fost implementate, dar nu în detrimentul investițiilor și au condus la scoaterea României din criză. PSD tot dă și dă, însă investițiile scad, iar România este în recesiune din nou. Singura grijă a PSD este să ascundă acest fapt”, a mai precizat vicepreședintele ACL  Arad, adăugând că cei din PSD ar trebui să fie îngrijorați că Aradul nu a mai beneficiat de învestiții în învățământ de când sunt ei la guvernare.
Marius Göndör, a taxat și reacția inspectorului școlar general, Claudius  Mladin, spunând că acesta nu este preocupat de prioritățile din învățământul arădean, ci de dispute politice.
„Am văzut cum, într-un comunicat de presă, ISJ  Arad se laudă cu banii promiși odată cu vizita ministrului la Arad. Mă întreb aşa se face prioritizarea  alocării fondurilor , după locația în care face vizite ministrul ? Însă uităm să spunem că doi ani de zile nu a fost alocat nici un leu pentru exact același obiectiv: sediul ISJ și Palatul Copiilor Arad, obiectiv inițiat chiar de subsemnatul. Cred că prioritară era finalizarea Palatului Copiilor. Asta trebuia subliniat ministrului în vizita sa de acordare de fonduri, contractul de lucrări fiind unul și același pentru cele două clădiri. De acest obiectiv ar fi beneficiat mii de copii ai arădenilor și nu cred că actualul sediu al ISJ Arad este propice pentru Palatul Copiilor, așa cum se dorește. În al doilea rând, mult lăudata mutare a Școlii Cicio-Pop lasă să se înțeleagă că tot actualul Guvern a alocat banii pentru renovarea clădirii unde urmează să se mute și astfel am rezolvat problema și am economisit bani publici. Greșit! Finanțarea lucrărilor la clădirea Școlii Cicio-Pop s-a făcut între anii 2007-2010, iar în această clădire ar fi trebuit să învețe ciclul primar al școlii. O strategie corectă, în interesul elevilor și părinților, ar fi însemnat ca din timp să ne gândim la această mutare și să constatăm că e nevoie și de o extindere a clădirii pentru ca elevii să învețe într-un singur schimb. După aceea, cu sprijinul deputaților Măduța și Căprar, încă din 2012, să obținem fonduri pentru această extindere. Nu s-a întâmplat așa și odată cu mutarea preconizată tare mă tem că elevii vor fi nevoiți să învețe în cel puțin două schimburi. Mă tem că părinții lor, nemulțumiți, de data aceasta vor intra ei în birourile celor doi deputați și nu cred că vor fi dați afară pentru că nu vor cere sprijin politic. Sau?!”, a încheiat vicepreședintele ACL  Arad, Marius Göndör.

  1. Lasa ca sunt fete mari cei doi Gondor si Tolea! de rasul curcilor

    Raspunde
  2. Mereti dreakului de orbeti jegosi care santeti, dupa toata bataia de joc la adresa romanilor mai aveti tupeul sa va afisati si sa cariiti ? la gunoi cu voi!!!!

    Raspunde
  3. Politica naste polemici,este adevarat!
    Insa sa nu vezi ca se bate pasul pe loc,sa nu vezi ca PSD(=PCR)-ul nu face nimic,asta este grav.
    Indiferent ca s-au facut greseli(unele foarte mari)in timpul guvernarii Boc,lucrurile au decurs intr-o maniera ascendenta!Ce face guvernarea comunista?Guverneaza asemenea PCR-ului la TV(Antene)…ATAT
    Ma simt in siguranta inca;sper sa nu castige guvernarea PSD in timpul careia s-au „creat”cei mai multi „milionari”de plastic!
    Putem publica opinii si daca nu folosim un limbaj trivial!(desigur daca pretindem ca suntem aradeni)Pentru cei veniti pe meleagurile noastre am un sfat:ori evoluati,ori plecati!
    ARADENII SUNT CIVILIZATI SI EMANCIPATI!
    Restul sunt vinituri!(cum ne place noua aradenilor sa spunem)

    Raspunde
    • Evoluați și emancipati ca și tine? Tu te-ai născut proasta sau ai făcut studii ca sa devii? Ca sa nu ma faci vinitura te anunț ca sunt născut în Raczfertai (pariu ca habar n-ai unde e) și crescut în Parneava. Și ma pis pe toți pedeleii. Inclusiv pe tine

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.