ACL este doar o etapă din nașterea unui mare partid de centru-dreapta, necesar politicii românești

ACL este doar o etapă din nașterea unui mare partid de centru-dreapta, necesar politicii românești

Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al PDL Arad, spune că înființarea Alianței Creștin Liberale (ACL) este doar o primă etapă din demersul de a da naștere unui mare partid de centru-dreapta, de o necesitate mai mult decât evidentă pe scena politică românească. La rândul său, Ioan Cristina, preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, a declarat că a fost unul dintre susţinătorii acestei fuziuni, încă de pe vremea proiectului pe care l-a avut Valeriu Stoica în acest sens. „Încă de pe atunci, în urmă cu ani de zile, am votat în favoarea acestei fuziuni, care din păcate nu s-a putut realiza la momentul respectiv”, a declarat Ioan Cristina.

„Noul partid de centru-dreapta, format din fuziunea prin contopire dintre PNL și PDL, este un partid extrem de necesar pe scena politică românească. Astfel, două mari partide au luat decizia de a deveni unul singur, iar unul din principalele obiective este întocmirea unui program coerent pentru România, pe termen mediu și lung, care să scoată țara din logica guvernării de pe o zi pe alta și care să dea aripi dezvoltării ei”, a declarat Iustin Cionca, completând prin a spune că noua construcție vizează nu doar câștigarea alegerilor prezidențiale din acest an, ci și a alegerilor locale și a celor parlamentare din 2016.

Liderul PDL Arad a mai explicat că s-a ajuns la ideea de fuziune pentru că nu se mai doresc construcții politice cu obiectiv unic, așa cum se întâmplă cu alianțele, care după ce își ating obiectivul aruncă țara în instabilitate și proastă guvernare.

„S-a ajuns la ideea de fuziune pentru că nu mai vrem construcții politice cu unic obiectiv, așa cum se întâmplă cu alianțele, care se rupeau odată ce își atingeau obiectivul, aruncând România în instabilitate și proastă guvernare. Istoria demonstreazsă că asta se întâmplă cu alianțele – se câștigă guvernarea, iar apoi apar lupte și conflicte care conduc la ruperea alianțelor – vedem cazul CDR, Alianța DA sau USL. Sentimentele, orgoliile și emoțiile, de ambele părți, sunt firești, dar a rămâne blocat între ele ar fi fost împotriva României. Noi, cei din PNL și PDL, am ales să trecem peste trecut și să ne unim într-un singur partid pentru viitor”, a mai declarat Iustin Cionca.

Totodată, Iustin Cionca a explicat și constituirea Alianței Creștin Liberale, care a luat naștere ca un prim pas spre fuziune. Prim-vicepreședintele PDL Arad spune că noul partid are nevoie de cel puțin șase luni pentru a fi înregistrat, iar astfel s-a luat decizia de a se forma ACL. În același timp, Iustin Cionca a explicat și proveniența numelui noii alianțe politice.

„Câștigarea președinției României este doar un obiectiv de etapă, iar pentru acest obiectiv s-a constituit Alianța Creștin Liberală, noul partid având nevoie de cel puțin șase luni pentru a fi înregistrat. S-a ajuns la numele de Alianța Creștin Liberală pentru că acesta cuprinde esența celor două partide care compun noua structură politică. «Creștină» – pentru că popularii europeni pun în baza doctrinei creștinismul, respectând morala creștină și tot ce înseamnă valori fundamentale și drepturi ale omului. «Liberală» – pentru că avem la bază respectarea libertăților individuale, respectarea proprietății și siguranța cetățeanului, față de care nu se poate construi o societate a șanselor”, a mai declarat Iustin Cionca.

  1. Astia doi au 2 clase ca si trenul.

    Raspunde
  2. Du-te tarane fuguta la CHISLACA natala. Ptiu….

    Raspunde
  3. cat va mai tine vrajeala asta , aceasi marie dar cu alta palarie , gunoaiele aste aflate in politica , fac si desfac aliante , incercand sa fraiereasca din nou prostimea , dar de fapt sant aceasi indivizi dubiosi avizi de putere si de imbogatire care ne fraieresc de 25 de ani incoace perindanduse pe la majoritatea partidelor , fiecare dintr-e ei avand un singur obiectiv , imbogatirea personala .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.