Iustin Cionca: „Rectificarea bugetară a lui Victor Ponta este una negativă iar victimele acesteia sunt comunitățile locale”

Iustin Cionca: „Rectificarea bugetară a lui Victor Ponta este una negativă iar victimele acesteia sunt comunitățile locale”

Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al PDL Arad, este de părere că rectificarea bugetară pe anul 2014 este una negativă, „chiar dacă premierul Victor Ponta minte și spune că aceasta este una pozitivă”. Liderul PDL Arad spune că principalele victimele ale acestei rectificări bugetare negative sunt comunitățile locale, pentru că cele mai afectate instituții sunt autoritățile locale.

„Rectificarea bugetară pozitivă cu care se mândrește premierul Ponta este de fapt o rectificare negativă. Nu poți să ai o rectificare pozitivă când ai minus 4,9 miliarde de lei la buget față de prevederile bugetare. Pentru că țintele bugetare privind impozitul pe venit și cele privind colectarea TVA nu s-au realizat, în urma acestei rectificări bugetare, consiliile județene și primăriile au pierdut 1,64 miliarde de lei. Astfel, putem spune că cele mai afectate instituții sunt autoritățile locale, principalele victime fiind comunitățile locale”, a declarat Iustin Cionca.

Totodată, prim-vicepreședintele PDL Arad atrage atenția asupra faptului că Guvernul încearcă să acopere proasta încasare a veniturilor bugetare prin oferirea dreptului autorităților locale de a compensa datoriile față de firme cu datoriile acestora către bugetul de stat.

„Prin oferirea dreptului autorităților locale să compenseze datoriile față de firme cu datoriile acestora față de bugetul de stat, adică cu suma de 600 de milioane de lei, Guvernul Ponta vrea doar să mascheze proasta încasare a veniturilor bugetare. Astfel, având în vedere diferența dintre sumele tăiate și suma alocată pentru compensare, Guvernul Ponta continuă să aplice politica de a da cu o mână și lua cu două. Din punctul meu de vedere, această metodă de compensare a datoriilor autorităților cu datoriile firmelor către bugetul de stat reprezintă doar praf în ochi, fiind extrem de greu de realizat. Este destul de greu de găsit firme care au datorii la buget și care în același timp să aibă de încasat de la autoritățile locale, lucru demonstrat anul trecut, când Guvernul Ponta a folosit aceeași metodă, cu rezultate foarte slabe”, a mai declarat Iustin Cionca, adăugând că metoda folosită de Guvernul Ponta avantajează de fapt primăriile care nu și-au plătit datoriile și le dezavantajează pe cele care au respectat legislația fiscală, pentru că tăierea de bani se face de la toate primăriile, nu doar de la cele care au datorii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.