ACT TERORIST în Ucraina: Un Boeing 777 cu 295 de oameni la bord, DOBORÂT de separatişti. Toți pasagerii AU MURIT!

ACT TERORIST în Ucraina: Un Boeing 777 cu 295 de oameni la bord, DOBORÂT de separatişti. Toți pasagerii AU MURIT!

Un avion de pasageri de tip Boeing 777, cu 295 de pasageri la bord, s-a prăbuşit în Ucraina, aproape de graniţa cu Rusia. Toţi cei 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului au murit. Avionul, aparţinând Malaysia Airlines, zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur.

Un consilier al ministrului de Interne de la Kiev, Anton Heraşcenko, citat de AP, a anunţat că avionul ar fi fost doborât de o rachetă sol-aer trasă de separatiştii pro-ruşi. Alexander Borodai, liderul separatiştilor a declarat la rândul său că armata ucraineană ar fi doborât aparatul.

Liderul separatist Igor Girkin, alias Strelkov, a afirmat pe pagina sa de VKontakte, Facebook-ul rusesc, că a doborât un avion AN-26, la puţin timp după apariţia primelor informaţii legate de prăbuşirea avionului Boeing.

„În vecinătatea Torez, tocmai am doborât un avion AN-26. A căzut undeva lângă mina Progres. Am emis un avertisment să nu se zboare în spaţiul nostru. Avem înregistrări video care confirmă. Pasărea a căzut pe un morman de deşeuri. Casele din jur nu au fost lovite. Civilii nu au fost răniţi”,potrivit lui Girkin.

Torez este o localitate de 80.000 de locuitori aflată la circa 40 kilometri este de Donetsk. Postarea a fost publicată la ora Moscovei 5:50 pm și include două înregistrări video care arată coloane de fum ridicându-se în depărtare.

Mai multe companii aeriene, printre care AirFrance şi Lufthansa, au decis să evite spaţiul aerian din estul Ucrainei, în urma incidentului.

Foto: nbcnews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.