Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri, pe raza județului

Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri, pe raza județului

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiștii din cadrul tuturor orașelor din județ au desfășurat, săptămâna trecută, o acțiune de amploare pe raza județului, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acestei acțiuni, desfășurată în perioada 12-18 noiembrie, au fost sancționate cu prioritate abaterile de la normele rutiere care cauzează, în mod frecvent, accidente grave și mortale, atât în județul Arad cât și la nivel național: viteza excesivă, neacordarea de prioritate și indisciplina în trafic a pietonilor și bicicliștilor.

„În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicate 2.006 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.922 doar pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, în valoare de aproximativ 741.000 de lei. Dintre acestea, 589 de procese verbale de contravenție au fost întocmite pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 16 pentru neacordarea priorității de trecere autoturismelor, 230 pentru abateri ale pietonilor, 55 pentru abateri ale bicicliștilor, iar celelalte pentru alte abateri de la normele rutiere. Au fost reținute 83 de permise de conducere și 48 de certificate de înmatriculare, fiind întocmite 17 dosare de cercetare penală pentru infracțiuni la regimul circulației (conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului). Aceste activități vor fi desfășurate de polițiștii arădeni și în perioada următoare”, precizează agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga, purtătorul de cuvâtt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.