Acțiune de colectare a deșeurilor electrice în Arad. Când și unde se pot preda

Acțiune de colectare a deșeurilor electrice în Arad. Când și unde se pot preda

Primăria Municipiului Arad și Asociația RoRec organizează acţiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice în cadrul Curățeniei de Primăvară și campaniei „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!”.

Sâmbătă, 16 aprilie 2016 între orele 10.00-17.00 se pot preda deşeurile electrice şi electronice în următoarele puncte de colectare care se vor organiza în municipiul Arad:

  • Alfa – în spatele supermarketului Carrefour, lânga Biserică
  • Micălaca – str. Abrud în spatele Bl.129, sc C / Piața Miorița
  • Zona Gării – Platou Grădinița PP15 Avrig
  • Vlaicu – Piața Agroalimentară la intrarea în hală
  • Grădiște – Platou Școala Gimnazială Aron Cotruș str. Romanței
  • Aradul Nou – Calea Timișorii nr 39 în fața Centrului de Zi Pentru Vârstnici

Pentru echipamentele grele sau voluminoase este pus la dispoziție serviciul gratuit de colectare de la domiciliu sau de la sediul  societăților comerciale, pe bază de programare la numărul de telefon 0751.302.123 sau tel verde gratuit 0800.444.800, informează Primăria într-un comunicat de presă.

Asociația RoRec anunță că oferă premii pentru deșeurile DEEE predate. Acestea sunt trei cupoane valorice în valorea de 10 lei pentru combine, vitrine și lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare întregi și complete, două cupoane în valoare tot de 10 lei, pentru mașini de spălat rufe și vase, uscător de haine, aparate de aer condiționat întregi și complete, precum și un cupon valoric de 10 lei, pentru alte deșeuri electrice întregi și complete cu o greutate minimă de 20 de kg.

Cupoanele valorice se pot folosi pentru orice cumpărături în magazinele afiliate Ticket Cadou.

Prin deșeu de echipament electric sau electronic (DEEE) se înțelege un deșeu al unui echipament ce este/a fost conectat la curent electric sau câmp electromagnetic pentru a funcționa corespunzator în mod independent.

Campania „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” este un program dedicat activării populaţiei şi informării asupra necesităţii de a colecta deşeurile electrice. Pentru mai multe informaţii despre acţiunile întreprinse de către Asociaţia RoRec în scopul colectării DEEE şi a educării publicului în spiritul ecologic, accesaţi www.rorec.ro sau pe facebook.com/AsociatiaRoRec.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.