Activitate inedită organizată de Consiliul Județean Arad pentru o sută de elevi

Activitate inedită organizată de Consiliul Județean Arad pentru o sută de elevi

Consiliul Județean Arad a organizat o activitate inedită în aer liber pentru o sută de elevi.

La evenimentul organizat la inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Arad Claudia Boghicevici au luat parte elevii de clasele a II-a, a III-a și a IV-a de la școlile din Cuvin, Ghioroc, Sâmbăteni și Covăsînț. Aceștia au avut parte de o lecție practică într-un cadru natural, în Grădina de Mirodenii din Păuliș a soților Ciuban.

Odată ajunși la destinație, copiii au primit din partea gazdelor câte o insignă – buburuză pentru a fi introduși în lumea de poveste din grădina mirodeniilor. Au degustat siropuri din lavandă, mentă și alte plante aromatice, iar apoi au avut parte de o incursiune prin grădină unde au poposit la fiecare plantă care le-a fost descrisă în detaliu de Doina Ciuban. Aceasta le-a explicat caracteristicile mirodeniilor, dar și întrebuințarea lor, multe dintre ele regăsindu-se în rețetele bunicilor.

După turul mirodeniilor, elevii organizați în echipe, sub îndrumarea învățătoarelor și a profesoarelor, s-au întrecut în cadrul unui concurs de cunoștințe despre plantele din grădina gazdelor.

În final toți participanții la activitate au fost răsplătiți cu  fructe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.