Actorii arădeni, pe scena Teatrului Naţional din oraşul Pecs

Actorii arădeni, pe scena Teatrului Naţional din oraşul Pecs

Spectacolul „Domnişoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, în regia lui Laurian Oniga, a fost susţinut în această săptămână, la Teatrul Naţional din Pecs. În distribuţia spectacolului sunt actorii: Carmen Vlaga Bogdan,  Ovidiu Ghiniţã, Ovidiu Crişan, Sorin Calotã, Oltea Blaga,Carmen Butariu,Oana Kun, Constantin Florea, Dan Covrig, Liliana Balica, Roxana Sabãu, Alina Danciu, Ştefan Statnic, Ionel Bulbuc, Cãlin Stanciu, Robert Pavicsits şi Claudiu Oblea, Sebastian Neteda, iar muzica live este interpretată  de Gradev Ilko. Actorii arădeni au fost aplaudaţi minute în şir şi au cucerit publicul prezent  în sala teatrului din Pecs.

Teatrul arădean este singura instituţie teatrală din România care are, încă din anul 2005, un  parteneriat cu Teatrul Naţional din Pecs. La nivelul celor două instituţii de cultură, acest parteneriat s-a concretizat în schimburi anuale de spectacole. „După vizita noastră, anul viitor, vom fi gazda actorilor Teatrului Naţional din Pecs, ocazie cu care vom sărbători şi un deceniu  de colaborare.  De altfel, tradiţia relaţiilor de prietenie dintre Romania si Ungaria şi oportunităţile de colaborare in domenii de interes comun, au dus  la înfrăţirea oraşelor Arad şi   Pecs, în baza unui acord semnat de cele două  municipalităţi în anul 2007. Oraşul Pecs  a fost,  în anul 2010, Capitală Culturală Europeană, titlu  la care aspiră şi oraşul Arad  în anul 2021, iar experienţa împărtăşită de vecinii noştri, este mai mult decât  benefică pentru demersul nostru”, a declarat după spectacol, în prezenţa reprezentanţilor teatrului din Pecs şi ai autorităţilor locale, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, Bogdan Costea.

Până a fost desemnat Capitală Culturală Europeană, oraşul Pecs a trecut printr-un amplu proces de selecţie,  la care si-au depus candidatura alte 10 centre din Ungaria, dar a avut câştig de cauza în faţa altor orase cum sunt: Budapesta,  Bekescsaba sau Miskolc.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.