ALERTĂ de ZĂPADĂ şi POLEI pe drumurile din vestul ţării!

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) avertizează participanţii la traficul rutier că în Crişana, Banat, Transilvania şi Maramureş vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare şi va fi favorizată apariţia poleiului începând de duminică 21.12.2014, ora 2, şi până luni, 22.12.2014, la ora 6.

CNADNR a anunţat că va acţiona preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului.

„Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede”, avertizează CNADNR.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare).

Potrivit autorităţilor, o altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

„Rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro”, mai precizează reprezentanţii CNADNR.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.