Acuzaţii de SPĂLARE DE BANI şi CRIMĂ ORGANIZATĂ, în cazul celei mai mari bănci elveţiene

Acuzaţii de SPĂLARE DE BANI şi CRIMĂ ORGANIZATĂ, în cazul celei mai mari bănci elveţiene

Cea mai mare bancă elveţiană (UBS) este investigată de autorităţile elveţiene pentru acuzaţii de spălare de bani şi crimă organizată. Angajaţii UBS ar fi contactat belgieni bogaţi, într-o perioadă de 10 ani, încurajându-i să deschidă conturi nedeclarate în Elveţia, relatează publicaţia M… Belgique, fără să menţioneze sursa informaţiilor.

UBS Belgium a contribuit la organizarea transferurilor unor sume mari de bani către Elveţia, potrivit aceleiași publicaţii.

În replică, reprezentanții băncii susțin că „Practicile de afaceri ale UBS respectă în totalitate legislaţia şi reglementările în vigoare. UBS nu tolerează nicio activitate de sprijinire a clienţilor în scopul evitării obligațiilor fiscale”, potrivit unui comunicat remis Bloomberg News.

Potrivit unor surse, procuratura belgiană a început ancheta la sfârşitul anului trecut şi se bazează pe mărturii foarte detaliate.

Băncile europene sunt supuse unei serii de investigaţii legate de acuzaţiile că ar fi manipulat dobânzile interbancare şi cotaţiile valutare, că au ajutat clienţii să evite plata impozitelor, că au spălat bani sau au încălcat sancţiunile impuse de Statele Unite unor state.

Credit Suisse, a doua mare bancă elveţiană, a plătit în luna mai o amendă de 2,6 miliarde de dolari în SUA după ce divizia să americană a recunoscut că a ajutat cetăţeni americani să eludeze fiscul.

Autorităţile americane vor să penalizeze BNP Paribas, cea mai mare bancă din SUA, cu peste 10 miliarde de dolari, pentru că a făcut afaceri cu state sancţionate, precum Iran, Sudan şi Cuba.

UBS a fost amendată cu circa 1,5 miliarde de dolari de autorităţile de reglementare din SUA, Marea Britanie şi Elveţia, în 2012, pentru manipularea dobânzilor interbancare. Banca este încă investigată pentru asocierea unora dintre brokerii săi cu brokeri ai altor companii, pentru manipularea pieţei valutare.

Foto: ibtimes.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.