ACUZAȚII GRAVE: „Primarul Falcă vrea liber la FURAT!”. Cine afirmă acest lucru și de ce

ACUZAȚII GRAVE: „Primarul Falcă vrea liber la FURAT!”. Cine afirmă acest lucru și de ce

Deputatul social-democrat Adrian Todor susține că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a pornit o adevărată cruciadă împotriva legii achizițiilor publice.

Falcă a susținut într-o emisiune TV că România ar trebui să adopte modelul Estoniei, unde lucrările pentru sume mai mici de 5 milioane de euro se atribuie direct, pe baza unei simple cereri de oferte.

„Gheorghe Falcă luptă în ultimele săptămâni pentru ca primăriile să poată da contracte fără licitație, așa cum am văzut că-i place domnului primar, care este un campion național la acest capitol. Într-o emisiune la un post TV local, Falcă ne explica ce frumos este în Estonia, pe care tocmai a vizitat-o în timpul său liber de primar, o țară în care nu se organizează licitații pentru contractele de sub 5 milioane de euro. În Estonia, ne spune Falcă, instituțiile pot să ceară oferte de la trei firme, iar cea considerată avantajoasă este declarată câștigătoare, nu mai există contestații. Practic, Falcă solicită să se dea liber la furat, ca să vorbim în termeni populari. Dacă o asemenea lege ar fi adoptată în România, protejatul SISTEMULUI, Gheorghe Falcă, n-ar mai trebui să-și facă griji că într-o zi cei care îl protejează își vor pierde funcțiile, iar el va da cu subsemnatul pentru toate ilegalitățile comise. Cu legea pe care o dorește Falcă, Primăria Arad va putea să dea firmelor de casă PNL, fără licitație, salubrizarea orașului, salubritatea, deszăpezirea, întreținerea spațiilor verzi, reabilitarea oricărei școli sau grădinițe și multe altele, pentru că nicio astfel de investiție nu se ridică la 5 milioane de euro. În plus, primarul Falcă va putea stabili care sunt firmele de la care solicită cele trei oferte, iar la mica înțelegere, între cele trei firme și primar, se vor putea acorda contracte de lucrări la prețuri exorbitante”, afirmă Adrian Todor.

„Nu știm cum e situația în Estonia. Dar știm că la Arad, de exemplu, dar și în multe alte municipii, orașe și comune din țară, un astfel de sistem ar încuraja corupția, furtul din banul public, lucrările de mântuială, promovarea firmelor de partid. Cu siguranță, o astfel de lege i-ar face nopțile mai ușoare primarului Falcă, fiindcă n-ar mai fi stresat cu gândul că la orice oră un procuror, neafiliat SISTEMULUI, ar putea lua la purecat contractele cu dedicație date de Primăria Arad în ultimii ani. Dar așa, când poți să furi cu legea în mână, fără îndoială că și somnul celor care se înfruptă din banul public va fi mai liniștit“, declară deputatul PSD Adrian Todor.

 

  1. „TANTII FIREA” si ea se plange de legile achizitiei, vazi cazul OTOKAR.”TUDOREL’ vezi cum dai drumul la porumbel, poate te paste o excludere.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.