O nouă LOJĂ MASONICĂ la Arad. Aprinderea Luminilor va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni

O nouă LOJĂ MASONICĂ la Arad. Aprinderea Luminilor va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni

La Arad va avea loc, la sfârşitul acestei săptămâni, Aprinderea Luminilor Respectabilei Loje „Ziridava”.

La eveniment va lua parte şi Marele Maestru Viorel Danacu.

Noua lojă masonică arădeană se înscrie în rândul lojilor de Rit Scoţian Antic şi Acceptat.

De remarcat, că la Arad mai există două loji masonice, aflate sub obedienţa Marelui Orient al României, respectiv Marii Loji Naționale din România.

Vă prezentăm, în continuare, comunicatul de presă pe tema evenimentului:

COMUNICAT DE PRESĂ

Frații din MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, se reunesc Vineri, Sâmbătă și Duminica, 16-18 martie 2018, la ARAD, pentru o serie de ceremonii masonice ritualice.

Suveranul Mare Comandor, Mare Maestru, Il:.Fr:.Viorel Dănacu, va consacra, aprinde luminile și rosti HRISOVUL unei noi Loji masonice la Orientul ARAD, cu numele: ,,ZIRIDAVA“, formată din cetățeni respectabili ai localității și care va fi condusă de Il :.Fr :. Cristea Ciprian Emanuel, noul Venerabil Maestru instalat.

Consacrarea noii loje masonice este o mare bucurie pentru toți frații participanți, atât din MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, în general cât și din R:.L:.,,ATHENAEUM’’, de la Or:.București, unde au fost inițiați respectabilii frați din ARAD, în special.

R:.L:.,,ZIRIDAVA’’, este prima din cele trei loji masonice regular constituite, care vor reprezenta lojile fondatoare ale unei viitoare Mari Loji Regionale-Loji de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, care va fi consacrată la o dată viitoare în cadrul unui Convent Masonic Național, aici la Arad, dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Vor participa frați de pe întreg cuprinsul țării și din străinătate, ca vizitatori, invitați, ocazie când va fi organizată o expoziție masonică de anvergură, lansare de carte, lansarea revistei CUVÂNT MASONIC, singura publicație oferită publicului din țară și străinatate, tipărită în limba română și franceză și editată de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris București, condus de Marele Maestru Viorel DĂNACU.

Vor fi aduse Omagii Marilor Maeștri trecuți la Orientul Etern, începând cu Primul Mare Maestru Ales Il:.Fr:. Nicu Filip, Marele Maestru Adrian Nunțiu Dohotaru, Marele Maestru Sever Frențiu, născut aici în ARAD , Marele Maestru Vladimir Boantă, George Munteanu, Constantin Barbulescu, care au contribuit fiecare în perioada mandatului lor să aducă o modestă contribuție la construcția masonică regulară pe întreg teritoriul României, urmând a se face Marele Lanț Masonic al Unirii și păstrarea un moment de reculegere.

Marele Maestru Il:.Fr:.Viorel Dănacu, instalat regular și constituțional, să conducă MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, la Conventul Extraordinar din 13-14 aprilie 2002 de la Brașov, păstrător al Decretelor Masonice, Patentelor, Edictelor Masonice, Marelui Registru Masonic, Marelui Sigiliu Masonic și a Luminii Masonice Sacre, ce i-au fost transferate, de către Primul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România după 1989, Il:. Fr:. Nicu Filip, care l-a, consacrat, învestit, în Demnitatea de Mare Maestru, pentru a continua lucrarea masonică, regulară, morală, spirituală, ritualică și tradițională, asumandu-și public, statutul de Loji de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, va continua regenerarea masoneriei române pentru redarea prestigiului pe care l-a avut acum 100 de ani, construind o Masonerie românească , o Masonerie pentru români și o Masonerie pe înțelesul românilor, o MASONERIE SPIRITUALĂ și O ELITĂ SPIRITUALĂ, astfel încât să ne ocupăm  locul legitim pe care îl merităm în lume.

De asemenea au loc și ținute solemne ale Respectabilelor Loji de Perfecție 4-33, din cadrul Supremului Consiliu Român de Rit Scoțian Antic și Acceptat al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, urmând o Agapă fraterna unde Marele Maestru Il:. Fr:. Viorel Dănacu, va rosti un mesaj cu ocazia fondării viitorului Suprem Consiliu Roman de Rit Scoțian Antic și Acceptat al viitoarei Obediente Regionale în formare, din cadrul Programului Național de descentralizare a masoneriei române, promovat de MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMĂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, care va oferi astfel posibilitatea construiri de Temple Masonice Regionale și de consolidare a unei masonerii autentice în regiunile mari ale României.

În acest fel frații vor fi mai uniți, vor dezvolta proiecte masonice regionale pentru a aduce un aport substanțial în primul rând oamenilor din aceste regiuni și vor promova peste hotare tradițiile, datinile specifice regiunii noastre românești.

Pe această cale reprezentanții Mass-Media, sunt invitați, să participe la Conferința de Presă, ce va avea loc, Sâmbătă 17 martie a.c. orele 11.00, la Hotel Central din ARAD.

Pentru alte detalii vă adresați la numărul de telefon 0724247565

Site-ul oficial ale MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, este : www.masonerie.com

Site-ul oficial al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București, este : www.cuvantmasonic.ro .

Cu stimă,

Marele Secretar

MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-

Loja de Ritualistică Comparată și Cercetari Masonice, Or:.București

Il:.Fr:.Eugen George Bogdan Tănase

 

Viitorul Venerabil Maestru,

R:.L:.,,ZIRIDAVA’’, Or:. ARAD

Il:.Fr:. Cristea Ciprian Emanuel

Sursa foto: bzi.ro

Loading...
 1. Niște papagali anonimi. Citind comunicatul (de o prețiozitate caraghioasă), m-am lămurit că n-au nimic în comun cu adevărata masonerie, care a făurit istoria României moderne. De unde până unde ZIRIDAVA? ONG-urile care poartă acest nume ar trebui să protesteze.

  Raspunde
  • Din cele câteva cuvinte ale comentariului, deduc ca sunteti un cunoscător al masoneriei. Cunoaste-ți atunci faptul că masoneria operează cu simboluri !? Ce simbol mai vechi și autentic are această parte a țării?
   In ceea ce privește anonimatul , exceptând eticheta academică de “papagal” consider ca ne faceți un compliment.

   Raspunde
 2. care sunt actiunile acestor domni din aceasta organizatie in lupta impotriva cazurilor de coruptie din arad, in speta cazul nadas, cazul zadareni, cazul drumurilor distruse si neasfaltate, cazul mafiei metalelor vezi metalcomp, opinia domniilor lor despre rusia, despre privatizarile fraduduloase din ultimii 28 de ani, cum au reusit condamnarea crimelor comunismului si ce masuri au luat sa nu se mai repete, vinovatii criminali de la revolutie din arad in ce inchisori se afla/. (se stie ca au fost aradeni, nu agentura ruseasca, n-a existat in arad insa au murit 20 de oameni ), care este opinia domniilor lor in ceea ce priveste coruptia de la rosia montana, batalia pentru aurul romanesc

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.