Mihai Fifor: Curtea de Conturi a constatat GRAVE încălcări ale legii și FURTURI de MILIOANE DE EURO la DSP-urile din țară, inclusiv din Arad, pe timpul PANDEMIEI

Mihai Fifor: Curtea de Conturi a constatat GRAVE încălcări ale legii și FURTURI de MILIOANE DE EURO la DSP-urile din țară, inclusiv din Arad, pe timpul PANDEMIEI

Mihai Fifor, senator al PSD Arad, susține că România, pe lângă virusul Sars-Cov-2, se confruntă și cu virusul hoției liberale.

Acesta spune că, „jaful generalizat, instituit de puterea liberală odată cu declanșarea stării de urgență și prelungit lunar în starea de alertă”, a cuprins și Direcțiile de Sănătate Publică. Curtea de Conturi a constatat grave încălcări ale legii și furturi de milioane de euro.

 „Cei care trebuiau să oprească pandemia, să facă anchete epidemiologice extinse care să stopeze răspândirea virusului, au făcut cu totul altceva în această perioadă. La DSP Arad s-au angajat cheltuieli de transport pentru persoane asimptomatice sosite în România din zonele roşii fără sursă de finanţare necesară încheierii angajamentului legal. Contractele s-au încheiat ulterior perioadei în care trebuia efectuată prestaţia, cu întârzieri de până la 28 zile, contractele fiind încheiate când la nivelul DSP Arad erau deja înregistrate obligaţii de plată. Tot DSP Arad a înregistrat, în fals, servicii de carantinare la nivelul capacităţii maxime de cazare când în realitate numărul acestora a fost mai mic”, declară Fifor.

„DSP Alba, Olt, SAJ Neamţ au acordat stimulente de risc unor angajaţi care nu au fost implicaţi direct în activităţi de prevenire şi/sau de combatere a infectării cu coronavirus în valoare de 25.000 de lei. DSP Argeş, Botoşani, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Neamţ, Olt şi DSPMB au plătit ore suplimentare şi altor categorii de personal (ex. personal TESA), plăţile efectuate în afara cadrului legislativ incident, însumând de 306.000 lei.  DSP Bacău, Braşov, Galaţi au făcut plăţi şi pentru servicii de carantinare neefectuate, în sumă de 283.000 lei. DSP Botoşani, Dâmboviţa şi Prahova au decontat din transferuri de la Ministerul Sănătăţii cheltuieli în sumă de 121.000 lei, cu carantinarea persoanelor care nu au respectat condiţiile izolării sau au părăsit locul de carantinare, fără verificarea prealabilă a statutului acestora în momentul primirii deconturilor de cheltuieli de la unitatea administrativ teritorială”, a adăugat senatorul.

„Amploarea fenomenului infracțional arată că nu a fost vorba de cazuri întâmplătoare ci de un fenomen generalizat, de un jaf coordonat, acceptat de cei care coordonează activitatea DSP, respectiv de ministrul liberal al Sănătății și de subordonații săi. PSD constată că în România pe lângă virusul sars-Cov-2 ne confruntăm și cu virusul hoției liberale pentru care nici DNA și nici Iohannis nu au găsit, până acum, nici un vaccin și nici nu iau în calcul combaterea lui“, conchide Mihai Fifor, senator al PSD Arad.

Loading...
 1. olteanule cere suspendarea din parlament alaturi de ovrei daca vreti sa partipati legal la alegeri.

  Raspunde
 2. Ohoooo. Gigelul e oltenaș? Ăsta mușcă si cu picioarele din spate de ciolan, ca pitbullul, nu il mai lasă.

  Raspunde
 3. Băi oltene, dă jos bannerul din Cicir, că încurcă. Retardelos

  Raspunde
 4. olteni plecati acasa.ati navalit in ARAD ca lacustele

  Raspunde
 5. Sa urmarim cu atentie cit vor fura liberali de pe urma asfaltari unor strazi din cartierul Dragasani strazile Clopoteilor, Sibiului si Remus vor costa bugetul local cit 10% din valoarea autostrada Arad-Timisoara. O echipa de experti

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.