ADIO VACANȚE ALL-INCLUSIVE! Ce se întâmplă în turism

ADIO VACANȚE ALL-INCLUSIVE! Ce se întâmplă în turism

Vacanțele all-inclusive sunt preferate de mii de români, care aleg să-și petreacă zilele libere în hoteluri de lux, unde au asigurat tot confortul, mâncare și băutură la discreție, piscine, saune și alte facilități. 

De pe urma acestui sistem proprietarii hotelurilor ies în câștig, iar clienții sunt mulțumiți, însă o altă categorie de persoane are de pierdut.

Turcia este faimoasă pentru stațiunile sale cu hoteluri imense care oferă servicii de tipul all-inclusive, preferate mai ales de români, ruși și nemți.

Însă, tocmai din cauză că turiștii au tot ce își doresc în incinta „resortului” și nu vor să piardă nici una din mese, majoritatea nu ajung să viziteze orașele sau obiectivele turistice, iar comercianții care vând și realizează diverse produse tradiționale au de suferit.

Din acest motiv, şeful Confederaţiei comercianţilor şi artizanilor din Turcia, Bendevi Palandöken a declarat că s-a înaintat o propunere pentru anularea sistemului all-inclusive, pentru ca cei care vizitează Turcia să se plimbe și în afara hotelurilor și să cumpere obiecte tradiționale.

Propunerea respectivă a fost luată în considerare de către autoritățile turcești și urmează să fie dezbătută.

Sursa:  Sözcü.com.tr

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.