„Administrația locală arădeană își propune, în fapt, să îngroape Ștrandul Neptun”. Cine afirmă asta și ce alte lucruri mai dezvăluie

„Administrația locală arădeană își propune, în fapt, să îngroape Ștrandul Neptun”. Cine afirmă asta și ce alte lucruri mai dezvăluie

Ionel Ciupe, președintele filialei arădene a Partidului Republican, ia din nou atitudine în privința situației în care a ajuns Ștrandul Neptun din Arad.

„Mă uit din nou trist la ce se petrece în orașul nostru. Mă uit la una dintre dragostele mele, Ștrandul Neptun, și nu văd decât neputința autorităților, ca să nu spun indiferența lor, o trecere de la o demonstrație de incapacitate la alta. Mă uit în fiecare zi atent spre ce se întâmplă în oraș și constat că autoritățile locale ne oferă în aceste zile doar dovada neputinței!  Iar situația e cu atât mai dureroasă cu cât vezi că, în timp ce nouă ni se explică că nu se pot face acest lucruri mari pentru Arad din varii motive, independente de capacitatea administrației, la vecinii noștri investițiile curg. Vă dau exemplul care m-a făcut din nou să mă uit cu mâhnire la Ștandul Neptun, obiectiv pentru care eu, personal, în calitate de consilier local, am elaborat proiecte de dezvoltare, am propus crearea unui Aqua Park, în ultimă instanță măcar alocarea câtorva zeci de lei pentru demararea unui proiect care să ne ducă cu pași mărunți într-acolo. În timp ce proiectul meu a fost mereu amânat, refuzat, respins, la Oradea s-au pus bazele celui mai mare Aqua Park din vestul țării, care a adus profituri peste profituri bugetului local, de doi ani de zile! Ba, mai mult, miercurii primarul Ilie Bolojan a anunțat că mai face un complex de același gen la Grădina termală Ioșia! Primarul de Oradea poate, pe trei hectare de teren, pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia, să facă o nouă zonă de recreere pentru locuitorii municipiului. Și nu face un bazin, două, ci a gândit un complex de bazine cu apă termală, 5 în exterior şi 12 în interior, o zonă de saună și tratamente, ponton în zona Crişului Repede etc. În tot acest timp, adică de trei ani de zile,  Ștrandul Neptun din Arad a beneficiat de niște peticiri! Pe bani mulți! Atât. Nici măcar nu s-a stropit împotriva țânțarilor, ca cei care aleg să-și petreacă timpul acolo, în acest an dificil, să poată sta totuși pe terase. Nici vorbă”, declară Ionel Ciupe, care este și consilier local municipal.

Președintele filialei arădene a Partidului Republican mai precizează: „Singurele lucruri care au legătură cu superbul nostru ștrand sunt promisiunile neonorate ale administrației locale PNL, reînviate o dată la patru ani! Acum se vorbește, din nou, așa cum au făcut-o și în 2016, de Aqua Park, de investiții serioase aici, după care timp de alți patru ani se va vopsi fundul bazinelor pe sume colosale! În tot acest timp, la Oradea de pildă, în august, adică înainte de alegeri, noul proiect al primarului Bolojan va fi supus votului în Consiliul Local. Ba, mai mut, finanțarea e deja asigurată din fonduri europene și, atenție, din contribuția orașului, iar lucrările se doreşte a fi începute anul viitor și vor dura doi ani. Cu acest proiect, Oradea își va confirma poziția de oraș balnear. În tot acest timp, administrația locală arădeană își propune, în fapt, să îngroape Ștrandul Neptun (deși toți vrem să îl reînviem, iar unii dintre noi au gândit chiar proiecte pentru acesta, pe care le-au adus în CLM, așa cum este cazul meu) și să facă din Arad un oraș trist”.

  1. La Arad au fost facute diferite constructii autorizatev ulterior. Fara gust, fara a respecta normativele tehnice in vigoare si fara proiecte autorizate.
    Este o rusine ce se intampla acolo. Probabil ca comisioanele au fost prea umflate si au fost multe aspecte „dubioase”.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.