Administrația locală a DEMOLAT ILEGAL stadioanele din Arad! Falcă va răspunde în fața Parchetului și a DNA

Administrația locală a DEMOLAT ILEGAL stadioanele din Arad! Falcă va răspunde în fața Parchetului și a DNA

Potrivit celor de la USR Arad, ceea ce arădenii și mai ales cei care îndrăgesc sportul bănuiau, se dovedește a fi adevărat: stadioanele orașului au fost demolate de administrația Falcă ilegal! Deputatul Sergiu Cosmin Vlad (USR) s-a adresat Ministerului Tineretului și Sportului în legătură cu desființarea stadioanelor arădene Vagonul, Strungul și Telecom. Ținând cont și de implicarea firmei primarului, vorbim de posibile conotații penale, iar USR se va adresa organelor competente.

În răspunsul primit de la MTS se precizează că „schimbarea destinației bazelor sportive la care se face referire s-a făcut FĂRĂ RESPECTAREA LEGISLAȚIEI în vigoare”. Primarul Gheorghe Falcă a încălcat prevederile articolului 79 din Legea 69/2000 a Educației fizice și sportului, care spune: (1) Schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate. Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi societăţilor comerciale care deţin active patrimoniale destinate activităţii sportive ce au aparţinut statului.” Ministerul vine și subliniază că „nu a inițiat nici un act normativ pentru schimbarea destinației sau desființarea acestor baze sportive, nu i s-a solicitat avizul pentru desființarea vreunei baze sportive din cele enumerate si nici nu i s-a solicitat un aviz pentru construirea prealabilă a altor baze similare celor desființate.”

Sergiu Cosmin Vlad a declarat că: „Aradul a pierdut definitiv trei stadioane, arena UTA-ei este pentru mult timp scoasă din funcțiune, stadionul Motorul impracticabil, terenurile din subcetate sunt deteriorate. Echipa simbol a orașului joacă în județ, după ce anul trecut a oferit întregii țări momente pentru care nouă ne este rușine. Acum s-a dovedit că administrația locală a distrus bazele sportive cu încălcarea flagrantă a legislației. Aici Gheorghe Falcă nu mai are pe cine să dea vina, s-a comportat cu patrimoniul Aradului ca și cum ar fi proprietatea sa personală, iar cetățenii, ca de obicei, sunt cei care suportă consecințele. Singura soluție este o noua administrație, care să repare răul deja făcut, să construiască alte stadioane în locul celor demolate. Ne vom adresa Parchetului și DNA, omul acesta trebuie să plătească pentru că și-a bătut joc de sport și de arădeni.”

  1. Sa i se confiste averea si sa se faca alte stadioane.Ca are bani ,l-a cat a furat si luat spaga !

    Raspunde
  2. Nu zău ! Și cine trebuie sa autosesizează ? Se vor lua măsuri? La Paștele cailor !!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.