Administratorul moşiei Elenei Udrea de la Nana, ARESTAT în dosarul Gala Bute

Administratorul moşiei Elenei Udrea de la Nana, ARESTAT în dosarul Gala Bute

Tudor Breazu (foto) un apropiat al Elenei Udrea, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de infracţiuni de corupţie în dosarul „Gala Bute”.

Decizia a fost luată, duminică după-amiaza, de magistrații Tribunalului Bucureşti.

Procurorii DNA îl acuză pe Breazu de complicitate la luare de mită, în dosarul Gala Bute, în care şi pe numele Elenei Udrea există o cerere de arestare preventivă, ce va fi discutată luni în Parlament.

Elena Udrea a confirmat, sâmbătă seara, la B1 TV, că Tudor Breazu este administratorul moşiei sale de la Nana. Aceasta a precizat că a aflat despre reţinerea lui Breazu în timp ce se îndrepta spre postul de televiziune B1 TV şi că nu ştie ce legătură are cel reţinut cu dosarul „Gala Bute”.

Omul de afaceri ar fi primit bani drept mită sub forma unor contracte fictive de publicitate şi că apoi banii ajungeau la fostul ministru, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul Gala Bute nu este singurul în care procurorii vor arestarea Elenei Udrea. Ea a fost pusă sub urmărire penală pe 29 ianuarie pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, în dosarul Microsoft. După ce a încălcat termenii controlului judiciar prin dezvăluirile pe care le-a făcut, procurorii au cerut arestarea sa preventivă.

Un al treilea aviz pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea este în cazul derulării contractului e-Romania, unde este acuzată de trafic de influenţă.

Dezvăluirile Elenei Udrea au început la o zi după ce s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul său. Aceasta anunţa, într-un interviu Hotnews.ro, că a depus la DNA un denunţ penal pe numele şefului interimar al SRI, Florian Coldea, făcând numeroase acuzaţii la adresa acestuia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.