Adrian Todor: „Arădenii plătesc pentru incompetenţa primarului Falcă în problema CET-ului”

Adrian Todor: „Arădenii plătesc pentru incompetenţa primarului Falcă în problema CET-ului”

Deputaţii Dorel Căprar, Adrian Todor şi Florin Tripa au fost prezenţi vineri la şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Prefectură, acolo unde, în prezenţa ministrului Energiei Florin Toma Petcu şi a secretarului de Stat Doru Vişan s-au discutat probleme legate de sistemul de termoficare din Arad.

„Domnul ministru a solicitat, în urma discuţiilor avute, ca la CET Hidrocarburi să se deruleze un control al Inspecţiei Fiscale pentru a fi lămurită problema datoriilor existente şi modul în care sunt cheltuiţi banii publici. Noi, cei de la PSD, am solicitat încă de anul trecut ca o comisie de anchetă să verifice ceea ce se petrece în această companie, însă liberalii s-au opus. De asemenea, ministrul Energiei a solicitat ca studiul privind delegarea serviciului de termoficare să fie întocmit de specialişti, nu de oamenii primarului Falcă, aşa cum s-a petrecut până în prezent. Acelaşi lucru a fost solicitat de consilierii noştri locali, anume ca studiul să fie întocmit de specialişti”, a afirmat deputatul Adrian Todor, ulterior şedinţei.

„Ambele poziţii enunţate de ministru nu fac altceva decât să ne dea dreptate în ceea ce priveşte problemele de la CET Hidrocarburi, probleme pe care noi le-am semnalat. PSD Arad atras atenţia asupra acestor chestiuni, dar a solicitat totodată şi rezolvarea problemelor punctelor termice din municipiu pentru care nu a existat CF. Nici până astăzi nu s-a reuşit rezolvarea acestei chestiuni, de către municipalitate, deşi a trecut mai bine de un an de la solicitarea noastră. În plus, ministrul a explicat faptul că au existat şi că există fonduri guvernamentale pentru modernizarea centralelor şi a reţelelor. Cu toate acestea, Falcă şi PNL au preferat să îndatoreze Aradul, luând înprumuturi pentru asemenea proiecte. Gheorghe Falcă trebuie să-şi asume eşecul de la CET, după ce în anul 2009 el a fost cel care a decis separarea celor două CET-uri. Acum, arădenii plătesc pentru incompetenţa primarului Gheorghe Falcă. Parlamentarii PSD Arad au intervenit pentru găsirea unor soluţii pentru sistemul de termoficare din Arad. Prezenţa ministrului Energiei la Arad s-a înscris tocmai în această strategie de a găsi soluţii pentru arădeni”, a mai spus Adrian Todor.

Loading...
  1. ROMANII platesc din greu incompetenta guvernarii pesediste:, cresc taxele si impozitele, cresc preturile la medicamente si alimente, cresc preturile la combustibili, iar guvernantii fac coada la DNA.

    Raspunde
  2. Dacă poporul român a avut neșansa ca la mijlocul veacului trecut să se nască în apropiere unul ca Djugașvili după un alt nenorocit( Lenin) deja e istorie.La nivel local Arad-ul avut aceeași neșansă prin apariția unui individ, speculant în mare măsură care și-a adunat lângă el precum în vremurile staliniste, oamenii de slabă calitate din urbe, și din anul 2006 fac și desfac după bunul lor plac. Atunci când se cer explicații cu privire la bani, sar cu gura mare și spun că opoziția nu vrea să dea căldură la oameni. Tocmai, că opoziția vrea să dea căldură dar nu cu bani de bani ci cu preț de preț. Adică la o valoare reală. ÎN rest, poate ne ajută Dumnezu să scăpăm de Falcă și echipa lui de halitori de ban publici. Hai pa.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.