Adrian Todor: „Gheorghe Falcă poartă principala vină pentru că Aradul, în Anul Centenar, nu are încă un moment închinat Marii Uniri”

Adrian Todor: „Gheorghe Falcă poartă principala vină pentru că Aradul, în Anul Centenar, nu are încă un moment închinat Marii Uniri”

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a declarat, într-o conferință de presă, că vina pentru neamplasarea, până la acest moment, a monumentului Marii Uniri la Arad o poartă autoritățile locale, care nu au ajuns la un acord cu artistul asupra amplasamentului.

Ministrul Culturii a anunțat că Primăria Arad a refuzat să instaleze monumentul pe amplasamentul iniţial şi s-a propus o nouă locaţie, lângă Consiliului Judeţean, reluând în felul acesta procedura de autorizare şi validare prin hotărâre de consiliu local.

„Ministrul Culturii, George Ivașcu, confirmă ceea ce noi spunem de mai bine de un an și anume, faptul că Primăria Arad a tergiversat acest proiect. Gheorghe Falcă poartă principala vină pentru că Aradul, în Anul Centenar, nu are încă un moment închinat Marii Uniri, un monument prin care să ne arătăm respectul pentru înaintașii noștri, pentru corifeii Marii Uniri, arădenii Vasile Goldiș, Ioan Suciu, Ștefan Cicio-Pop. În cei 14 ani de când se află la conducerea Aradului, Monumentul Marii Uniri nu a fost o prioritate pentru primarul Gheorghe Falcă, ci doar un mijloc prin care să-și atingă alte scopuri. Dovadă și faptul că a devenit de interes acel monument doar în momentul în care a apărut ideea de a distruge Piața Catedralei. Cum acolo se dorește construirea unui supermarket, de către o firmă care varsă bani grei în conturile firmei lui Falcă, monumentul a fost folosit aproape un an ca pretext pentru demolarea pieței. Doar mobilizarea arădenilor și opoziția consilierilor PSD-ALDE în Consiliul Local Municipal Arad au făcut ca astăzi să nu vorbim de Piața Catedralei la trecut”, a declarat deputatul social-democrat, Adrian Todor.

„Din păcate, odată cu încheierea subiectului demolării Pieței Catedralei, monumentul Marii Uniri a trecut din nou în plan secund. Deși Ministerul Culturii, în disperare de cauză, a trimis o delegație la Arad pentru a convinge autoritățile locale să grăbească procedura de amplasare, deși s-a spus că s-a găsit o nouă locație, în continuare lucrurile rămân la stadiul de promisiune. Primarul Gheorghe Falcă refuză să supună aprobării CLM noua locație, refuză să demareze procedurile pentru amplasare, arătând același dispreț pentru istoria acestui oraș pe care-l arată de la 1994, de când a descălecat la Arad. Este o rușine că cei de la Ministerul Culturii, oameni străini de aceste locuri, luptă pentru acest monument, iar cei care conduc astăzi Capitala Politică a Marii Uniri își bat joc de Arad și de istoria acestui oraș“, susține Adrian Todor.

 

 

 

  1. PSD poarta toata vina, nu s-au alocat bani, pentru niciun oras din ROMANIA,in rest minciuni, defaimari si dezinformari armele de baza a propagandei pesediste.

    Raspunde
  2. TODOREEE,te-a luat gura pe dinainte.MINTITI CU NERUSINARE .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.