Adrian Todor: „Guvernul PNL a reușit să îngroape economia în numai trei săptămâni“

Adrian Todor: „Guvernul PNL a reușit să îngroape economia în numai trei săptămâni“

Adrian Todor, deputat al PSD Arad, susține că „declarațiile prostești” despre bugete duble, găuri negre, lipsa resurselor financiare și în special anunțarea oficială a unui deficit bugetar provocat din pix de 4,3% din PIB, mult peste ținta de 3%, determină în cascadă efecte negative majore pentru țară și pentru români.

„Guvernul PNL condus de marioneta Ludovic Orban a reușit să îngroape economia României în numai trei săptămâni. Primul efect este creșterea dobânzilor la împrumuturile luate de România, care deja au depășit 4%! Simultan, guvernarea PNL a angajat credite uriașe – peste 5 miliarde de lei, în ultimele 20 de zile. Moneda națională se devalorizează și va continua să se devalorizeze. Un euro a ajuns la 4,9 lei pe piața valutară, iar cine are nevoie de euro pentru a-și plăti ratele de împrumut scoate mai mulți bani din buzunar. În acest context, al creșterii deficitului, al creșterii împrumuturilor, al creșterii dobânzilor și scăderii veniturilor devine iminentă retrogradarea ratingului de țară al României, ceea ce va alimenta creșterea dobânzilor și reducerea investițiilor străine”, afirmă deputatul social-democrat.

„Practic, ca urmare a haosului din ultimele săptămâni, guvernului Orban îi va fi «impus» și va avea un pretext major, «European», să nu aplice legea salarizării unitare și legea pensiilor. Adică nu se vor mai acorda majorările de salarii și pensii, ceea ce înseamnă tot o tăiere dat fiind faptul că erau drepturi patrimoniale câștigate, statuate prin lege. Nu există nicio justificare pentru comportamentul iresponsabil al Guvernului PNL de a rambursa TVA de 3,5 miliarde lei, fără verificarea facturilor (de aceea e prevăzut termenul de 45 de zile) și pentru plata în avans a 2 miliarde lei pentru achiziția de rachete, unde plata putea fi făcută fără probleme în anul următor. Acest comportament e cu atât mai bizar cu cât Florin Cîțu se plânge că are o gaură de 18 miliarde lei. Aceste plăți în avans nejustificate arată că Guvernul PNL provoacă în mod deliberat un deficit excesiv pentru a arunca vina pe PSD, urmând să își diminueze presiunea pe buget în anul următor, când PNL pregătește măsuri favorabile corporațiilor, în dauna cetățenilor României“, declară Todor.

Loading...
  1. D-le “sobolan” sau “bichon” Todor. La alegere. Un guvern NU poate ingropa nimic in 3 saptamini. Poate numai descoperi o groapa si sa incerce s-o astupe. Ati lasat tara fara un leu in conturi! Ati pirjolit tot de TREI ANI nu de TREI SAPTAMINI! Ati vindut iluzii si ati promis pe vorbe! Ti-as spune ceva dar nu ai cum s-o intelegi. It’s the economy, stupid! Daca nu veneau liberalii voi cum plateati bai smechere datoriile scadente AZI? Nu se imprumuta “bichonul” Orlando la dobinzile astea mari la care de 3 ani va imprumutati voi? Nu mutati plati de anul asta pe anul viitor ca de obicei fara sa va pese de consecinte? S-a golit portofelul tarii, bai hotule! Cu minciuna nu poti conduce o economie, bai analfabetule! Poti tu viola economia unei tari o vreme, poti face din vorbe si hirtii un popor. Dar vine bumerangul. Mai devreme sau mai tirziu economia ti-o trage inapoi! Ca in 2010. Taci si du-te la muncă! La munca de jos, ca in parlament nu faci nimic! Si comunicatul asta ti l-a scris unul de la Bucuresti, vi l-a dat la toti papagalii din “teritoriu” sa il publicati in toate judetele. Copy/paste, ca tu nu l-ai citit.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.