Adrian Ţolea: „PSD a pedepsit judeţul Arad!”

Adrian Ţolea: „PSD a pedepsit judeţul Arad!”

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, s-a declarat total nemulţumit de modul în care Guvernul PSD condus de Victor Ponta a alocat fondurile în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Acesta afirmă că „singurul drum pentru care Consiliul Judeţean Arad a solicitat bani, Arad-Felnac, a primit la repartizare … 0 lei.”

În cursul lunii august, Guvernul a schimbat modul de alocare a banilor, în sensul că repartizarea sumelor se face exclusiv de către Ministerul Dezvoltării. Practic, consiliilor judeţene nu le mai sunt acceptate nici măcar propunerile pentru repartizarea sumelor, decizia fiind astfel supracentralizată la nivelul ministerului – arată Ţolea, într-un comunicat de presă.

„Consiliul Judeţean Arad are un singur obiectiv depus pentru finanţarea în cadrul PNDL: drumul judeţean Arad-Felnac, pentru care Guvernul Ponta a alocat suma de 0 lei. La alocarea anterioară, din solicitarea de 5 milioane a Consiliului Judeţean, i s-a alocat doar 638.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

„Consiliului Judeţean îi rămâne doar soluţia finanţării drumului Arad-Felnac din fonduri proprii. Datorită faptului că pe acel drum constructorul a lucrat şi doreşte să continue lucrările, iar locuitorii din zonă ne solicit acest lucru, Consiliul Judeţean a alocat la rectificarea de buget, din fonduri proprii, suma de 1.600.000 de lei pentru plata lucrărilor realizate. Vreau să precizez că vom mai aloca şi la începutul lunii septembrie, în cadrul şedinţei extraordinare, o nouă sumă de bani pentru a plăti lucările la acest obiectiv”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Acesta a dorit să sublineze modul discreţionar în care guvernul alocă bani, optând pentru favorizarea administraţiilor PSD. „Primarii PSD reprezintă aproximativ 15% din totalul primarilor din judeţul Arad, dar constatăm că acestora li s-a alocat aproape de o treime din banii destinaţi întregului judeţ. Mai trebuie menţionat că suma cea mai mare, respectiv 18% din toţi banii judeţului au ajuns la Chişineu Criş, oraş condus de un primar PSD, pentru un obiectiv ce putea fi finanţat din fonduri europene, în timp ce Consiliul Judeţean Arad nu a primit nici un leu. Mă bucur că se alocă sume pentru modernizarea de străzi şi drumuri comunale, dar trebuie să menţionez faptul că prioritare sunt drumurile judeţene şi aici nu pot să nu remarc faptul că singurul drum judeţean aflat în program a primit 0 lei. Concluzia este una singură şi nu mă sfiesc să o spun: PSD a pedepsit judeţul Arad!”, a conchis Adrian Ţolea.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.