Adrian Ţolea: PSD îşi face titlu de onoare dintr-o normalitate

Adrian Ţolea: PSD îşi face titlu de onoare dintr-o normalitate

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, consideră că fondurile alocate de Guvernul Ponta judeţului Arad la recenta rectificare bugetrară a guvernului reprezintă o normalitate şi nu un cadou venit din partea Executivului, având în vedere că arădenii au fost şi sunt buni contribuabili şi foarte buni plătitori de taxe şi impozite.

„În primul rând, sunt banii noştri, ai arădenilor, nu ni i-a făcut «cadou» Guvernul. Sunt banii de care comunităţile locale, Consiliul Judeţean, oraşele şi comunele din judeţ, au fost deposedate la începutul anului prin acea controversată lege a Bugetului. Aceşti bani trebuia să-i primim încă de la începutul lui 2015 ca să ne putem continua proiectele de investiţii. Alocarea acestor sume acum, reprezintă un act compensator şi dovada că Guvernul Ponta îşi recunoaşte greşeala prin care a tăiat judeţului Arad peste 12 milioane de euro. Constrânşi de presiunea făcută de arădeni, Guvernul îi dă înapoi.”, a declarat Adrian Ţolea.

În urma rectificării bugetului centralizat, judeţul Arad a primit 55 de milioane de lei, peste 12 milioane de euro, din care Consiliului Judeţean i-au fost alocaţi peste 13 milioane de lei, respectiv 3 milioane de euro. Fondurile, conform declaraţiilor preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean, Adrian Ţolea, vor fi direcţionate pentru continuarea investiţiilor în infrastructură şi sănatate dar şi pentru buna funcţionare a aparatului administrativ.

„Guvernul PSD le-a sechestrat banii arădenilor prin noua lege a bugetului, una dintre cele mai inechitabile legi promulgate vreodată. Judeţul Arad a pierdut sume de bani considerabile, sume care s-ar fi regăsit într- o dezvoltare lineară, echilibrată, a judeţului pentru următorii ani. Acum, domnul Căprar îşi face titlu de onoare dintr-o normalitate, când normal ar fi să-şi prezinte scuze arădenilor. Guvernul Ponta a blocat finalizarea pasajelor mai bine de 3 ani şi 3 luni. Din păcate, cele două pasaje de pe şoseaua de Centură a municipiului Arad nu vor fi gata nici în acest an, deşi în campania electorală aceştia declarau că sunt prioritare, acum se regăsesc în acelaşi stadiu”, a completat Adrian Ţolea.

Pentru o cât mai rapidă şi utilă folosire a acestor fonduri, preşedintele interimar Adrian Ţolea, va convoca vineri 14 august, o şedinţă extraordinară, pentru ca sumele să fie distribuite pe investiţiile pe care Consiliul Judeţean le derulează.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.