ATENŢIE ŞOFERI! RESTRICŢII de circulaţie din cauza CANICULEI

ATENŢIE ŞOFERI! RESTRICŢII de circulaţie din cauza CANICULEI

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 07.08.2015, o avertizare de cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabil pentru zilele de 8 și 9 august 2015 pentru judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare.

Astfel, este posibilă interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele afectate. Sunt permise însă, transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, transporturi poştale, transporturi de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturi de apă îmbuteliată şi transporturi de produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.