Adrian Ţolea: „Votul celor doi parlamentari ai PSD Arad este un vot clar dat împotriva justiției”

Adrian Ţolea: „Votul celor doi parlamentari ai PSD Arad este un vot clar dat împotriva justiției”

Adrian Țolea, prim-vicepreședintele PNL Arad, a reacționat după votul din Parlament prin care a fost respinsă începerea urmăririi penale împotriva lui Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Liberalului spune că este dezamăgit de faptul că deputații PSD Arad Dorel Căprar și Flavius Măduța au votat cot la cot cu ceilalți parlamentari PSD împotriva solicitării procurorilor DNA.

„Cei doi deputați ai PSD Arad, Dorel Căprar și Flavius Măduța, au ratat șansa de a se delimita de premierul Victor Ponta, primul premier de după Revoluție care este cercetat penal pentru fapte grave de corupție în timp ce este în funcție. Votul celor doi parlamentari ai PSD Arad este un vot clar dat împotriva justiției. Tototdată, prin votul de astăzi, acești parlamentari se poziționează chiar și împotriva așa-ziselor criterii de integritate ale PSD, care spun că membrii de partid care devin inculpați în dosare de corupție își pierd funcțiile de membru al Guvernului sau din conducerea Parlamentului României. Indirect, cei doi au dus votul arădenilor în apărarea lui Victor Ponta în lupta cu Justiția. Nu cred că cetățenii care i-au trimis pe cei doi în Parlamentul României și-ar fi dorit asta. Nu cred că acei cetățeni ar fi votat în favoarea lui Victor Ponta și împotriva cererii procurorilor DNA. Votul pe care parlamentarii PSD l-au dat astăzi împotriva cererii DNA generează României grave probleme de imagine și de credibilitate în raport cu partenerii europeni și internaționali”, a declarat Adrian Țolea, adăugând că, practic, statutul de urmărit penal este incompatibil cu funcția de premier al unei țări europene.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.